Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

DS-webben kan vinna pris och blir responsiv

Publicerad: 15 oktober 2013, 12:35

Dagens Samhälle lanserade på tisdagen en ny, responsiv design för sin webbplats. En responsiv webb anpassar text och annonser automatiskt till de olika formaten i smarta mobiler, läsplattor och datorer. På tisdagen blev också Dagens Samhälle nominerad i klassen Årets Innovativa satsning av Sveriges Tidskrifter.


– Med en responsiv sajt har man samma innehåll och snarlikt utseende på alla plattformar. Läsarna känner igen sig överallt, samtidigt som läsarupplevelsen blir mycket bättre på mobilen och plattan.

Det säger Maria Nilsson, som lett webbutvecklingen på Dagens Samhälle de senaste åren.

– Läsningen på mobilen och plattan ökar kraftigt. En tredjedel av vår trafik kommer från mobila enheter idag.

– Vi har också löst annonshanteringen på ett bra sätt, vilket brukar vara en utmaning för dem som vill göra om sin webb till att bli responsiv.

För designen av Dagens Samhälles webb har Ulf Högberg anlitats. Teknisk utveckling har A3J svarat för.

På tisdagen blev det också officiellt att Dagens Samhälles webbtjänster Infobank och Play har nominerats i klassen Årets Innovativa satsning av Sveriges Tidskrifter. Juryns motivering: ”När den traditionella affären utmanas, söker vakna publicister hela tiden nya intäkter från läsare, sponsorer och annonsörer. Därför nominerar vi Dagens Samhälle som än en gång ligger i framkant, nu med webbsatsningarna Play och Infobank!”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev