Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Corona stoppar bussupphandling

Publicerad: 6 oktober 2020, 12:22

Nacka och Botkyrka får vänta på nya bussavtal.

Foto: Colourbox

Upphandling av busstrafiken i södra delen av Stockholms län avbryts på grund av pandemin och osäkerheter kring nya tunnelbanan och Slussenbygget.


Ämnen i artikeln:

Kollektivtrafik

Det handlar om upphandlingarna av SL:s busstrafik i Nacka/Värmdö och Huddinge/Botkyrka/Söderort som inleddes i september i fjol, men nu alltså avbryts av Region Stockholms trafikförvaltning.

En stor del av ersättningen i de nya avtalen skulle utgöras av ersättning baserad på antalet resande. Men trafikförvaltningen konstaterar att coronapandemin skapar osäkerhet kring resandeutvecklingen framöver.

Dessutom finns utmaningar kring framkomlighet och trafikflöden kopplade till ombyggnationen av Slussen och utbyggnaden av tunnelbanan till Nacka.

– Sammantaget innebär detta osäkerheter som gör det svårt för anbudsgivare att räkna på sina anbud i den aktuella upphandlingen, säger Fredrik Cavalli-Björkman, trafikdirektör vid trafikförvaltningen i ett pressmeddelande.

– För att i största möjliga utsträckning skapa förutsättningar för en rättvis konkurrenssituation måste upphandlingen avbrytas.

Ämnen i artikeln:

Kollektivtrafik

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev