Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Bromma fyller viktig funktion för sjukvården

Miljöpartisten Helene Öbergs påhopp på vårt resonemang om att flygtrafik dygnet runt på Bromma skulle rädda liv är i oförskämdaste laget. Faktum är att ambulansflyg på Bromma skulle utgöra en viktig samhällsfunktion för sjukvården i hela Sverige.

Publicerad: 12 september 2014, 10:57

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

BrommaSpecialistvårdFlygtrafik

REPLIK Helene Öbergs påhopp i form av en replik i Dagens Samhälle på min artikel Flygtrafik dygnet runt till Bromma räddar liv är verkligen i oförskämdaste laget. Akutsjukhusen i Stockholm har stora problem sedan Bromma stängts för ambulansflyg nattetid. Det drabbar intensivvårdstransporter av lung- och hjärtpatienter och personer som ådragit sig svåra skador i samband med olyckor.

Dessutom drabbar det hjärtsjuka som snabbt behöver flygas in från övriga landet för att få specialistvård som bara finns i Stockholm. Handelskammaren anser att det är bedrövligt att inte Stockholms läns landsting kan skjuta till de 2-3 miljoner kronor per år som det kostar att hålla Bromma öppet dygnet runt för ambulansflyg.

Att kunna erbjuda den högspecialiserade vård som finns på Karolinska sjukhuset och Huddinge till hela Sverige utgör en viktig samhällsfunktion, liksom att kunna leverera transplantationsorgan till denna specialistvård med de korta tidsmarginaler som det handlar om.

Maria Rankka, vd, Stockholms Handelskammare

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev