torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infrastruktur

Branden utanför Mora har begränsats

Publicerad: 14 juni 2021, 07:46

De första styrkorna på plats kunde konstatera att det brann rejält och att branden spred sig snabbt. Obs: genrebild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Den stora skogsbranden utanför Mora har kunnat begränsas och räddningstjänsten ser inte längre några öppna lågor.

Ämnen i artikeln:

SamhällsskyddRäddningstjänsten

— Vi jobbar med att försöka släcka glödbränder i området, säger Tony Alan vid Räddningsregion Bergslagen.

Omkring 300 hektar skog norr om Mora har fläckvis brunnit upp, men räddningstjänsten kunde vid midnatt omringa branden och säkra en begränsningslinje.

— Det är inga synliga lågor och vi jobbar med glödbränder i marken, säger Tony Alan, som informerar om läget vid Räddningsregion Bergslagen.

Under natten arbetar tio brandmän på marken. Ett bostadshus fick evakueras på söndagen, men inga andra byggnader ska vara i fara för branden och inga personskador var vid midnatt rapporterade.

— Det finns risk för viss spridning, men man har omringat branden och man kan säga att målet är att hålla det här inom begränsningslinjen, tajta till linjen och se till att den hålls, säger Tony Alan.

På måndagsmorgonen kommer sedan arbetet åter att intensifieras och de två helikoptrar som på söndagen vattenbombat området sätts åter in i släckningsarbetet.

— Från klockan 07 tar vi nya krafttag för att släcka ordentligt. Vi har sedan en prognos om att vara kvar hela måndagen.

Räddningstjänsten larmades om branden vid 16-tiden på söndagen. De första styrkorna på plats kunde konstatera att det brann rejält och att branden spred sig snabbt. Branden startade vid sjön Musi och rörde sig i ett område österut mot den större Orsasjön.

Ett viktigt meddelande gick ut till allmänheten i Mora kommun om att hålla sig undan brandområdet och polisen stängde vägar i området.

Martin Yngve/TT

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev