Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Rekordstort intresse för årets DJ Battle

Publicerad: 27 juni 2014, 13:16

Årets DJ Battle i Almedalen arrangeras av Dagens Media med Dagens Samhälle som partner.

200 biljetter tog slut på fyra minuter. Intresset för årets DJ Battle i Almedalen är gigantiskt. Mathias Kallio, som håller i evenemanget, tror sig veta varför och utlovar en och annan överraskning under årets fest.


- Att intresset är så stort hänger ihop med att Almedalen är större än någonsin. Men det beror också på att ryktet har spridit sig om att det här är en trevlig tillställning. Förstagångsbesökarna har fått höra att de ska tajma in det, säger Mathias Kallio på Dagens Media som är arrangör med Dagens Samhälle som partner.

Trycket på biljetterna har varit enormt. De första tusen tog slut på fyra timmar, de 200 som släpptes sedan tog slut på fyra minuter.

Omkring 2 300 har fått biljetter, men skulle alla som ville få gå skulle publiksiffran kunna stiga till uppemot 10 000, tror Kallio.

Förvånar det dig att intresset är så stort?

- Nej, det gör det inte. Jag är glad och stolt över det. Vi har prickat väldigt rätt med det här – det går hem.

Hemligheten bakom framgången tror han är att folk har roligt och att konceptet är enkelt. Men kändisfaktorn tros också spela roll.

- Det är kända människor som man ser i ett nytt sammanhang. När man ser Peter Norman stå och dansa i DJ-båset så släpper garden, då har man kul och det är bara några dagar kvar till semestern. Det sprids en positiv energi av musiken som gör att folk släpper loss.

Vad ser du fram emot under årets fest?

- Jag vet att SVT och TV4 är grymt laddade och taggade inför mediebattlet. Det blir spännande och en klassisk tv-fajt.

Mer information om DJ Battle här.

Här hittar du Dagens Samhälle program i Almedalen.

Karin Lundahl

Webbredaktör

kl@dagenssamhalle.se

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev