Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

SD-protesterande L-topp går till näringslivet

Publicerad: 1 mars 2022, 16:11

Daniel Forslund (L) går från regionpolitiken i Stockholm till Vårdföretagarna.

Det tidigare biträdande regionrådet Daniel Forslund i Region Stockholm lämnade sina uppdrag i L i protest mot närmandet till SD. Nu blir han senior rådgivare på Vårdföretagarna.

Ämnen i artikeln:

Digitaliserad vårdLiberalernaVårdföretagarnaRegion Stockholm

Stefan Helte

sh@dagenssamhalle.se


Daniel Forslund hade som biträdande regionråd ansvar för digitalisering, eHälsa, innovation och Life Science. Han har även bland annat varit ordförande för digitaliseringsberedningen hos Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och suttit i förbundsstyrelsen för Liberalerna.

I höstas meddelade han att han tänker lämna Liberalerna. Orsaken var partiets beslut att öppna för samarbete med Sverigedemokraterna.

– Jag kan inte kompromissa med mina värderingar när det gäller den typen av ideologiska fundament som det här handlar om. För mig är det här inte en sakfråga utan man byter helt den ideologiska grund som Liberalerna står på, sa Daniel Forslund till Dagens Samhälle.

Nu står det klart att han blir senior rådgivare och utvecklingsansvarig för digitalisering, forskning, innovation och life science på Vårdföretagarna.

”Det finns nu en unik möjlighet att kraftsamla mellan sektorns alla aktörer för att enas om fler gemensamma principer för den digitala utvecklingen”, kommenterar Daniel Forslund sin nya roll i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Daniel Forslund lämnar uppdrag i L: ”Jag känner sorg”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev