Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Nytt misslyckande med digitalt möte

Publicerad: 18 februari 2021, 11:14

”Det främsta problemet är att ledamöterna inte går att se i bild men det beror sannolikt på flera olika orsaker”, säger Kenneth Nilshem.

Foto: Mostphotos, Press

Onsdagens regionfullmäktigemöte i Gävleborg ställdes in eftersom den digitala tekniken inte fungerade. Nu blir det i stället ett fysiskt möte i nästa vecka.


Ämnen i artikeln:

LokalpolitikCovid-19

För ett par veckor sedan skulle Region Gävleborg hålla sitt första digitala fullmäktigemöte för året. Det blev kaos. Tekniken fungerade oftast inte och ledamöterna hade uppenbart svårt att hantera den när den gjorde det. Efter fem timmar hade man inte ens klarat av uppropet.

På onsdagen var det tänkt att det skulle bli ett nytt digitalt möte. Men när tekniken testades fungerade den inte. Flera ledamöter tappade kontakten. Därför valde regionfullmäktiges ordförande Kenneth Nilshem (C) att i sista stund ställa in.

– Det är beklagligt att vi inte kunde genomföra sammanträdet men eftersom vi inte kan uppfylla lagkraven som ställs väljer vi att ställa in. Det främsta problemet är att ledamöterna inte går att se i bild men det beror sannolikt på flera olika orsaker, säger han i ett pressmeddelande.

Dagens Samhälle har utan resultat sökt honom för ytterligare kommentarer.

Tanken nu är att fullmäktigemötet ska bli fysiskt och genomföras i nästa vecka med ett nedkvittat antal ledamöter.

Oppositionsrådet Jennie Forsblom (KD) är starkt kritisk till att mötet inte kunde genomföras digitalt.

– Jag är förvånad. Det är märkligt att vi inte kan få tekniken att fungera här när man kan det på andra ställen, säger hon till Gefle Dagblad.

Johan Delby

Reporter

jd@dagenssamhalle.se

Ämnen i artikeln:

LokalpolitikCovid-19

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev