Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Ny e-tjänst för koll på debatten

Publicerad: 27 maj 2014, 09:29

Foto: Gå in på dagenssamhalle.se/debattsvepet om du vill prenumerera på den nya gratistjänsten.

Dagens Samhälles nya webbplats tar ytterligare ett kliv och startar morgonbrevet Debattsvepet. Här får läsarna varje morgon en genomgång av all pågående debatt i svensk politik. (Debattsvepet är just nu semesterstängt och tillbaka den 11 augusti).


– Vi vill erbjuda våra läsare ett sätt att redan till frukost få en samlad koll på den agendasättande debatten inom svensk politik och välfärd, säger Anna Sönne, chef för digitala medier på Dagens Samhälle.

– Någon liknande överblick finns inte sedan tidigare, och vi tror att ett morgonbrev av den här typen utgör ett mervärde för vår målgrupp.

I Debattsvepet gör Dagens Samhälles debattredaktion varje morgon en genomgång av landets viktigaste debattsidor, noterar vad i morgonens flöde som kan ge avtryck och flaggar för vad som är på gång under dagen i form av till exempel presskonferenser och rapporter.

– Idén är att läsarna på ett par minuter ska ha en total överblick över den svenska debatten och vad som kan tänkas påverka svensk politik och välfärdsdebatt under dagen.

Debattsvepet publiceras på dagenssamhalle.se varje vardagsmorgon klockan 07.00, men det går också att prenumerera på svepet som nyhetsbrev per e-post. Läs mer och anmäl dig här.

Nyligen fick Dagens Samhälles debattsajt, med fokus på debatt kring centrala välfärdsfrågor, ett lyft vad gäller layout och struktur. Syftet med omgörningen var att kunna ge plats för ännu mer redaktionellt innehåll.

Vid sidan av det vanliga debattmaterialet publiceras nu också dagliga krönikor på nätet. Andra nya inslag är DS Opinionsanalys och debattredaktörens blogg, som skrivs av Dagens Samhälles debattredaktör Andreas Henriksson.

– Vi märker ett mycket stort intresse för seriös samhällsdebatt och våra besökssiffror på nätet har i år etablerat sig på en högre nivå än tidigare, säger Anna Sönne.

Ambitionen är att Dagens Samhälle Debatt ska vara landets viktigaste debattforum för beslutsfattare, politiker och tjänstemän på den offentliga marknaden, men också för opinionsbildare och en intresserad allmänhet.

– Idén är enkel, alla politiska beslut föregås av debatt, och när det samtalet förs på Dagens Samhälle Debatt når man dem som verkligen fattar och verkställer besluten, de som faktiskt styr välfärden, säger Anna Sönne.

Torbjörn Carlbom, Reporter

Vill du ha Debattsvepet på mejlen?

Debattsvepet publiceras här på sajten varje vardagsmorgon kl 07.00. Vill du få en påminnelse när morgonens svep är publicerat?

Anmäl dig här

för att prenumerera på den nya gratistjänsten.

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev