Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Här är Dagens Samhälles nya app

Publicerad: 29 november 2016, 13:36

Dagens Samhälles nya app finns för både Iphone/Ipad och Android. Foto: Johan Bergmark

Dagens Samhälle byter e-tidningslösning. I samband med det lanseras en helt ny app.


- Det här blir en klar förbättring för våra läsare, framför allt för alla som vill läsa tidningen i mobilen eller på läsplattan, säger Anna Sönne, tf chefredaktör på Dagens Samhälle.

Dagens Samhälle har utvecklats starkt digitalt de senaste åren, vilket både lett till nya intäkter och tiofaldigad läsning på debattsajten som nu når 70 000 unika besökare varje vecka.

- Den nya appen, som inte minst är ett lyft för läsningen av tidningen, gör att vi kan bocka av ännu ett efterlängtat steg i vår strategi för att förbättra det digitala erbjudandet och göra Dagens Samhälle till en ännu attraktivare produkt för vår målgrupp, politiker och chefer på den offentliga marknaden , säger Anna Sönne.

Den nya appen lanseras i dag och finns tillgänglig för både iOS- och Android-enheter. Alla kan ladda ned och använda appen. Allra mest att hämta finns det dock för Dagens Samhälles prenumeranter.

- Den största fördelen med appen är helt klart att du kan ladda ned tidningen och även läsa den offline. Men det finns också andra smarta funktioner som ett sökbart tidningsarkiv, senaste nytt-flöde från debattsajten och snabblänkar till vår sajt, säger Nicklas Larson, som är digitalt utvecklingsansvarig på Dagens Samhälle sedan i september i år.

Genom appen går det också att få meddelanden och påminnelser från Dagens Samhälle, så kallade pushnotiser, till sin mobil eller läsplatta.

- I första steget kommer vi att skicka pushnotiser när ett nytt nummer av tidningen är ute och när morgonens Debattsvepet är publicerat. Framöver kanske vi även pushar för annat innehåll som heta debatter och stora nyheter, säger Nicklas Larson.

Appen är utvecklad tillsammans med danska Visiolink. Bolaget är också leverantör av den e-tidningslösning som Dagens Samhälle samtidigt byter till.

För dem som brukar läsa e-tidningen på sin dator kommer skillnaden med den nya e-tidningslösningen inte bli särskilt märkbar.

- Den nya lösningen är snabbare och modernare och ger förhoppningsvis en behagligare läsupplevelse. Den innehåller också några nya funktioner. Men man loggar in på samma sätt som tidigare och hittar den på samma ställe på sajten, säger Nicklas Larson.

Så laddar du ner appen

Om du har en Iphone/Ipad

klicka här för att hämta appen i App Store.

Om du har en Android

klicka här för att hämta appen i Google Play.

För att kunna logga in och läsa e-tidningen i appen behöver du ha ett

konto

hos Dagens Samhälle samt koppla din tidningsprenumeration till det.

Har du redan ett konto med en kopplad prenumeration? Logga in i appen med dina användaruppgifter och börja läs tidningen direkt!

Har du inte ett konto? Enkelt ordnat! Gå till

Skapa konto

och registrera ett! Kom ihåg att koppla på din prenumeration genom att ange ditt prenumerationsnummer och postnummer. Sedan använder du dessa användaruppgifter även i appen.

Har du fler frågor? Kontakta vår

kundservice

eller läs mer

här

.

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev