Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

Glesbygden kan bli hubbar för digitalisering

Publicerad: 15 september 2021, 08:18

”Tillsammans har vi preciserat våra styrkor och utmaningar”, säger Anna Beminge Linde om samarbetet mellan fem regioner i hubben Mighty. Malin Wedin hoppas att hubben ska bli ett exempel på hur de glesa delarna av Europa kan samarbeta för att öka digitaliseringen.

Foto: Pressbild, Mostphotos

EU har storslagna digitaliseringsplaner och i dessa förväntas regionerna spela en huvudroll. I Sveriges ligger flera regioner i startgroparna för att få bli en digital innovationshubb. De hoppas att glesbygden ska spela en viktig roll för digitaliseringen.


Ämnen i artikeln:

Artificiell intelligensIt-säkerhet

Ett av inslagen i EU:s digitaliseringsstrategi är att skapa mellan 130 och 260 ”Europeiska Digitala Innovationshubbar” (EDIH) där regioner går samman med högskolor, forskningsinstitut, företag och organisationer för att samordna

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 38 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svenska samhällsfrågor

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vår nyhetstidning. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev