Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalisering

DS nominerad till Årets digitala tidskrift

Publicerad: 17 oktober 2014, 16:29

Dagens Samhälles sajt har nominerats till priset Årets digitala tidskrift.

Ny design och utvecklat debattinnehåll gör att Dagens Samhälle spelar en allt viktigare roll i samhällsdebatten. Nu nomineras sajten till utmärkelsen Årets digitala tidskrift av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter.


Under året har Dagens Samhälle gjort om designen på webbplatsen. Samtidigt har det redaktionella innehållet utvecklats. Det uppmärksammas nu av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter som nominerar dagenssamhalle.se till utmärkelsen Årets digitala tidskrift.

– Målet är att vara den viktigaste debattsajten inom svensk politik. Att då få den här bekräftelsen är förstås väldigt kul. Det är en bekräftelse på att vi tänker rätt och att vi spelar en viktigare roll, säger Anna Sönne, chef för digitala medier på Dagens Samhälle.

Trafiken till dagenssamhalle.se har ökat kraftigt det senaste året och har under hösten etablerat sig på en betydligt högre nivå än tidigare.

– Även läsarna verkar tycka att dagenssamhalle.se är på rätt väg. Vi har i höst haft fem gånger fler unika besökare än vi hade motsvarande period i fjol. I snitt har vi haft 50 000 unika besökare i veckan, säger Anna Sönne.

– Men hög trafik generellt är inte viktigt för oss, målet är att nå många inom vår målgrupp, det vill säga höga beslutsfattare, politiker, tjänstemän och andra aktörer, på den offentliga marknaden, alltså de som bestämmer över svensk välfärd. Och det har vi också sett att vi gör.

Dagens Samhälle har en tydlig strategi för hur papperstidningen respektive webbplatsen ska utvecklas. Medan tidningen, som kommer ut en gång i veckan och även finns som e-tidning, har nyheter, granskande och fördjupande reportage och intervjuer är webbsajten navet för en daglig, initierad och livlig debatt om svensk politik och välfärd.

Dagens Samhälles webbsajt har fokuserat på debatt sedan 2011, och i år har sajten fått en ny struktur med ännu större fokus på opinionsmaterial. Debattredaktionen har också förstärkts och har nu två debattredaktörer, Andreas Henriksson och Karin Lundahl.

– Vi har framför allt satsat på innehållet. Vi har fler debattörer än tidigare och har rekryterat flera nya krönikörer under året. Som en service till våra debattintresserade läsare gör vi dagligen ett Debattsvep som ger en överblick över den pågående debatten i svenska medier. Vi har också utvecklat DS Jobb och lön, som är en platsannonskanal för chefer och specialister på den offentliga marknaden. DS Jobb och lön skriver också om intressanta rekryteringar.

Vad händer framöver?
– Vi vill vara ett viktigt verktyg för vår målgrupp och har många idéer kvar att utveckla. Det handlar också om att fortsätta vässa det innehåll vi redan har. Svensk politik är mycket spännande just nu och vi ser förstås fram emot att få in många av de nytillträdda politikerna i vårt debattforum, både som läsare och debattörer, säger Anna Sönne.

Utmärkelsen Årets Digitala Tidskrift är en del av det årliga Tidskriftspriset och arrangeras av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter. Målet med priset är att verka för hög kvalitet inom tidskriftsbranschen ”genom att premiera goda förebilder och nyskapande insatser”.

Dagenssamhalle.se har nominerats tillsammans med Schibstedtägda Politism.se och Bonnierägda Veckans Affärers va.se. Vinnaren koras den 13 november.

Torbjörn Carlbom, Reporter

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev