lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Äldreomsorg

Uppköp skapar ny storspelare på marknaden för privat äldreomsorg

Publicerad: 12 december 2022, 13:59

Forenede Care köper Ansvar och Omsorg. På bilden Frank Mårdh, styrelseordförande A&O och Madeleine Lundström, vd Forenede Care. Foto: Gorm Kallestad/pressbild

Forenede Care vill köpa äldreomsorgsbolaget Ansvar och Omsorg. En sammanslagning skulle göra bolaget till tredje största aktören på marknaden för äldreboenden i Sverige.

Ämnen i artikeln:

Offentliga marknadenÄldreboende

Åsa Nilsson

asa.nilsson@dagenssamhalle.se


Forenede Care meddelade på måndagen att de förvärvar A&O Ansvar och Omsorg. Forenede Care ingår i den danska familjeägda Forenedekoncernen och bedriver i Sverige verksamhet inom äldreomsorg, omsorg och personlig assistans.

A&O är ett familjeägt svenskt bolag och som huvudsakligen driver äldreboenden, både i egen regi och på entreprenad.

De två aktörerna är de fjärde och femte största på marknaden för äldreboenden. Det visar Dagens Samhälles kartläggning av antalet tillstånd att bedriva särskilda boenden. I oktober 2021 hade Forenede Care 41 tillstånd och A&O 29 tillstånd. 

Efter en sammanslagning skulle de driva omkring 70 äldreboenden och därmed gå förbi Norlandia och bli den tredje största aktören när det gäller äldreboenden – efter börsjättarna Ambea och Attendo som i oktober 2021 hade över 100 tillstånd var. 

”Det behövs ett stort familjeägt bolag på marknaden och jag har tillsammans med styrelsen landat i att detta bäst gynnar de människor vi arbetar för och med på både kort och lång sikt”, kommenterar A&O:s vd Sakarias Mårdh i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Här är storspelarna på äldreboendemarknaden

Affären förutsätter att Konkurrensverket godkänner den, och Forenede Cares förhoppning är att köpet kan slutföras under första kvartalet 2023.

Sakarias Mårdh, vd A&O, Frank Mårdh, styrelseordförande A&O, Madeleine Lundström, vd Forenede Care och Lars Folkmann, koncernchef Forenede Care. Foto: Pressbild

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev