söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Äldreomsorg

Stockholm inför bonus till hemtjänstföretag med få timanställda

Publicerad: 26 januari 2022, 10:10

”Ett sätt att uppmuntra utförarna att spetsa till sig ännu mer”, säger Erik Slottner (KD) om den nya hemtjänstbonusen. Foto: Mathias Bergeld, Erik Simander, Bildbyrån

Stockholms stad inför bonus till hemtjänstutförare som har färre timanställda, fler med vårdutbildning och ser till att de äldre oftare får träffa samma personal.

Ämnen i artikeln:

HemtjänstStockholm

Samuel Åsgård

samuel.asgard@dagenssamhalle.se


Det är P4 Stockholm som rapporterar om den kvalitetsbonus som Stockholms stad ska införa. Den ger 15 kronor extra per timme till de utförare i hemtjänsten som utöver grundkraven når upp till tre extra mål. De ska minska antalet timanställda, öka andelen i personalen som har vårdutbildning och se till att de som har hemtjänst oftare får träffa samma personal. 

– Det är ett sätt att uppmuntra utförarna att spetsa till sig ännu mer och att premiera de hemtjänstutförare som gör ett bättre jobb än andra, säger Erik Slottner (KD), äldreborgarråd i Stockholms Stad, till radiokanalen.

Han berättar att utförarna i hemtjänsten i Stockholm ska få höjda grundkrav från 2024 och att kvalitetsbonusens krav ska gå utöver dessa. 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev