Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Äldreomsorg

Årets Columbi Ägg till HSB

Publicerad: 17 mars 2017, 14:36

Från vänster: Torun Bjurman, Linda Younes & Helena Sandström från HSB.

Foto: Robin Lorentz-Allard

HSB Bostad och kommunikationsbyrån Scholz & Friends fick i idag utmärkelsen Columbi Ägg, Dagens Samhälles pris för årets bästa annonskampanj riktad till den offentliga marknaden under 2016. Av 109 kampanjer nominerades 13 till den jurybedömda tävlingen.


Kriterierna för Dagens Samhälles tävling är att annonskampanjen förmedlar ett tydligt budskap riktat till den offentliga marknaden och att den åstadkommit ett gott resultat.

Juryns motivering lyder:

”Med en kampanj som går rakt in i hjärtat och visar att även hårda budskap behöver känslor för att bli relevanta och betyda något. Med en insikt om att ett boende inte bara handlar om ett tak över huvudet utan om drömmar och liv. För att även hårda hus av trä och betong egentligen handlar om att skapa utrymme för staden och mötet mellan människor. För modet att inse att varma minnen skapar förståelse för att så här vill vi bo och leva.”

Årets jury har bestått av: Jimmy Jansson (S), kommunstyrelseordförande i Eskilstuna kommun, Ingela Lindh, Stadsdirektör Stockholm stad, Max Apéria, byråvalsrådgivare Sveriges annonsörer Ulrika Raumer, Marknadsansvarig Gefleortens Mejeriförening (representant för förra årets vinnare), och Olov Carlsson, vd/chefredaktör Dagens Samhälle.

Columbi Ägg delades ut för 23 året i rad och vid den traditionella prisutdelningslunchen på Operaterrassen i Stockholm samlades företrädare för de nominerade kampanjerna och deras reklamkonsulter.

Utöver HSB var följande 12 kampanjer nominerade till finalen: Visita, Mediebyrå: Scream, Kommunikationsbyrå: Hill Agency, Frösunda Omsorg, Mediebyrå: EXB, Kommunikationsbyrå: Falck & Co, WSP, Kommunikationsbyrå: Edenvik, Hemsö, Kommunikationsbyrå: YMR, Cramo Adapteo, internt producerad av Cramo, HK Scan, Mediebyrå: Bizkit Havas, Kommunikationsbyrå: Spinn, Tieto Healthcare & Welfare, Internt producerad av Tieto, Hemfosa, Kommunikationsbyrå: Vero Kommunikation, Reklambyrå: Sjö&Berg, BRA Flyg, Mediebyrå: Bright Media, Kommunikationsbyrå: Le Bureau, Arbetsmiljöverket, Mediebyrå: Scream, Kommunikationsbyrå: Granath, Myndigheten för tillgängliga medier, Kommunikationsbyrå: Blomquist & Co, Länsstyrelsen Stockholm – Sametinget, Internt producerad av Länsstyrelsen i Stockholm.

Alla kampanjer kan ses på www.columbiagg.se

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev