fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Redaktionskrönika

Christina Kennedy: Två tillfälliga krönikörer sätter färg på valvåren

Oliver Rosengren (M) och Britta Flinkfeldt (S) kommer att höja temperaturen i Dagens Samhälle under valåret.

Publicerad: 10 februari 2022, 11:48

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dagens Samhälles chefredaktör Christina Kennedy. Foto: Dagens Samhälle


Ämnen i artikeln:

PolitikerPolitik

Valåret 2022 är här. Som bekant toppas det ju med en demokratisk högtidsstund i september. Men hela vägen fram till dess kommer debatten om vårt samhälles viktigaste frågor att gå på högvarv och Dagens Samhälles redaktion kommer att fortsätta bevakningen av kommunernas och regionernas särskilda utmaningar. Våra egna granskningar och journalistiska grepp ber jag att få återkomma till.

Nu ska det handla om opinionsmaterial, och vårt försök att detta speciella valår höja temperaturen på debatten om kommunalt och regionalt ansvarstagande med hjälp av två tillfälliga krönikörer. 

Oliver Rosengren (M) och Britta Flinkfeldt (S) är två röststarka svenska folkvalda som representerar de två partier som är störst i den kommunala politiken. En hel del skiljer dem åt: kön, ålder, storleken och läget på kommunerna de representerar. För att inte tala om politiken. 

Växjöbon Oliver Rosengren är 29 år och kommunalråd med ansvar för arbete och välfärd, med siktet inställt på riksdagen. Britta Flinkfeldt är 56 år och konsult. Hon avgick våren 2020 efter elva år som kommunstyrelsens ordförande i Arjeplog men sitter fortfarande kvar i kommunfullmäktige. 

När de nu blir inhoppande krönikörer hos oss har vi bett dem att i sitt skrivande fokusera på ämnen som vi vet intresserar Dagens Samhälles kärnläsare, och vi hoppas att deras brandfacklor kan bli intressanta startskott för diskussioner under våren och sommaren. Diskussioner som fler vill bidra till. Vi hoppas nämligen att även ni läsare själva vill kasta er in i diskussionerna genom att komma med repliker och inlägg till våra debattsidor.

Vilka ämnen vill du se att debattörerna ta sig an? Mejla oss på debatt@dagenssamhalle.se 

 

 

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Christina Kennedy

ck@dagenssamhalle.se

Ämnen i artikeln:

PolitikerPolitik

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev