Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Redaktionskrönika

Örjan Björklund: DS journalistik ger dig nyheter du har nytta av

Om du inte redan gjort det: aktivera ditt digitala konto på vår nya sajt, uppmanar redaktionschef Örjan Björklund.

Publicerad: 26 april 2021, 08:14

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Foto: JOHANNA LUNDBERG


Ämnen i artikeln:

PolitikEkonomiPublic service

Utjämningssystemet, digitala fullmäktige, tillitsbaserad styrning, lagligheten i automatiserade robotbeslut och frågan om det ska bli lättare att döma politiker och tjänstemän för tjänstefel. 

Dagens Samhälle skriver om en hel del frågor som andra medier inte så ofta fördjupar sig i. Vi gör det för att vi finns till för dig som är beslutsfattare i kommuner och regioner, och för att vi vet att även dessa kanske lite mer ”dolda” frågor är viktiga i ditt arbete och uppdrag. Och även om vi förstås också skriver om mer vanligt förekommande ämnen, som i förra numrets tema om digital vård eller denna veckas skoltema, så gör vi det på vårt sätt. 

Det är i första hand inte pedagogik och undervisning eller behandlingsmetoder inom vården som är Dagens Samhälles grej. Våra ingångar på snart sagt alla ämnen handlar om hur verksamheten styrs, om ekonomi, personal och arbetsgivarfrågor. Det vill säga sådant som förenar och berör alla som leder och fattar beslut i offentlig sektor, oavsett ansvarsområde. Det är här vi har vår expertis. Ingen slår oss på fingrarna när det gäller till exempel frågor om lokal demokrati och politik eller kommunal ekonomi. 

Vi satsar på egna granskningar och nyheter, men vår ambition är inte bara att berätta att något nytt har hänt, utan att ta nyheten vidare och förklara varför det hänt och vad det faktiskt innebär. Vi vill vara till nytta och bidra med konkreta exempel och insikter som du kan använda i ditt arbete eller uppdrag. Det betyder också att vi ofta går vår egen väg och ganska sällan springer på samma bollar som andra medier. 

På den nya sajt vi lanserade häromveckan har allt detta blivit tydligare. Här syns det bättre vilka ämnen vi prioriterar, det finns större möjligheter för oss att skapa snygga och intressanta ”paket” med nyheter vilket gör det lättare för dig att fördjupa dig i en fråga och navigera fram till fler artiklar i samma ämne.  

Det har också blivit betydligt lättare att logga in. Det enda du som prenumerant behöver för att aktivera ditt konto på nya sajten är mejladressen som är kopplad till din prenumeration. Gå till www.dagenssamhalle.se/access/ och välj ditt lösenord – sedan har du tillgång till allt vårt material.

Jag vet inte om du redan i dag prenumererar på något av våra nyhetsbrev som levererar angelägna artiklar direkt till din mejlkorg. Hur som helst så finns det flera: ett dagligt nyhetsbrev med senaste nytt, vårt debattsvep som varje vardagsmorgon uppdaterar dig om den just nu hetaste debatten i svensk press och ytterligare ett som en gång i veckan samlar nyheter om upphandlingsfrågor och offentlig ekonomi. På söndagar kan du dessutom få insikter inom chefs- och arbetsgivarfrågor samt ta del av intressanta platsannonser via vårt Jobb & Karriär-nyhetsbrev. 

Det är nu mycket lätt att teckna sig för de nyhetsbrev man vill ha på sajten. Gör det du med och ta del av angelägna och träffsäkra nyheter som du inte hittar hos någon annan. Jag tror jag kan lova att du kommer att ha nytta av dem. 

 

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Örjan Björklund

Redaktionschef

ob@dagenssamhalle.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev