lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Redaktionskrönika

Örjan Björklund: Bättre bevis på att läsarna uppskattar oss går inte att få

2022 är ett av de mest framgångsrika åren i Dagens Samhälles historia.

Publicerad: 19 december 2022, 08:59

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Redaktionschef Örjan Björklund.

Foto: JOHANNA LUNDBERG


Ämnen i artikeln:

Dagens Samhälles ekonomiskolaEkonomiFörtroendevalda

2022 var året då Dagens Samhälle blev myndig och fick rösträtt, om nu en tidning skulle kunna få det. Sett i perspektiv av att Norrköpings Tidningar grundades i mitten av 1700-talet eller att Aftonbladet startade 1830 och Dagens Nyheter 1864 är arton år kanske inte så mycket att komma dragandes med. Men det är nu vad vi har och för mig som var där 2004, när DS föddes, är det speciellt. Att få vara med och ge liv till en helt ny tidning är ganska få förunnat och en mycket intressant och rolig sak att vara med om. Bara att komma på och enas om vad publikationen skulle heta tog månader. Dagens Samhälle blev det, ett namn som satte sig snabbt och ett varumärke som bara blivit starkare, trots att mediebranschen som helhet länge befunnit sig i kris. 

Just detta 2022, när DS tar steget över till vuxenvärlden, är faktiskt ett av de mest framgångsrika åren i tidningens historia. Ekonomin går som tåget och den betalda upplagan ökar mer än någon gång tidigare. Det gläder oss oerhört. För en redaktion går det inte att få ett bättre bevis på att läsarna uppskattar den journalistik man gör. 

Politik, kommunal ekonomi samt frågor om styrning och ledarskap hör till våra allra viktigaste ämnen och bevakningsområden, och när man tittar på vad som gått bäst på vår webb under året är det också vad ni läsare prioriterar. Artiklar om maktkamper och bildandet av nya styren efter valet, om chefers villkor och löner samt om statsbidrag, skatter och utjämningssystemet toppar mest lästa-listan. 

Du har väl förresten koll på att vår ekonomireporter Måns Wikstrands unika ekonomiskola för politiker och beslutsfattare i kommuner och regioner bara finns på vår webb? Nyligen publicerade vi där den fjärde delen, som handlar om vad en ny invånare faktiskt innebär i reda pengar. Fler invånare är väl vad snart sagt varje kommun drömmer om. Men är det verkligen lönsamt i ekonomiska termer? 

Är du det minsta intresserad av kommunal ekonomi och dess förutsättningar – och det törs jag nästan slå vad om att du är – uppmanar jag dig att göra som tusentals av dina kollegor redan gjort: Gå in på vår webb och ta del av ekonomiskolan. 

Du kommer inte att ångra dig. Artikelserien är inte bara lärorik och lättfattlig utan dessutom rolig läsning. 

Årets sista nummer av vår papperstidning kom i förra veckan. 2023-års första printutgåva kommer den 19 januari. Men hela tiden däremellan uppdaterar vi varje vardag självklart dagenssamhalle.se med de senaste nyheterna och en massa annat intressant material. Följ oss här. 

Men redan nu passar vi på Dagens Samhälle att önska dig en riktigt god, avkopplande jul och ett gott nytt år! 

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Örjan Björklund

Redaktionschef

ob@dagenssamhalle.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev