Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

Vi vill att röster ska blandas och brytas

Publicerad: 13 februari 2017, 15:01

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


”JAG TYCKER INTE SOM DU!” ”INTE JAG SOM DU HELLER!”

De höga rösterna ekar från köket. Familjen återigen inbegripen i någon diskussion om maktordning, politik eller bara om när barn i viss ålder kan förväntas vara hemma på kvällen.

Hemma hos oss diskuteras det. Ibland verserat. Ibland högljutt. Men alltid i kärleksfull respekt för att olika åsikter inte är farligt utan något som formar och skapar samhörighet, eller bara enighet om att vi tycker olika.

Debatten och det fria samtalet är också ett av Dagens Samhälles kärnvärden och en del i vårt redaktionella erbjudande. Vi driver sedan många år en av Sveriges mest aktiva och ansedda debattsidor. Vår huvudmålgrupp är högre beslutsfattare – politiker och chefstjänstemän - på offentlig marknad. Men mångdubbelt fler än så läser och tar del av vårt innehåll och debatten på dagenssamhalle.se.

LÄS OCKSÅ: Dagens Samhälle toppar krönikörslaget 2017

Vi vill att röster blandas och bryts, för vi tror att ett fritt åsiktsutbyte och att en mångfald av röster är bra och en grund för demokratin.

Däremot ger vi aldrig utrymme för röster som vill inskränka densamma eller driver hets mot enskilda eller grupper.

På Dagens Samhälle ger vi utrymme till ett stort antal röster, särintressen, maktsfärer och enskilda debattörer. Vi gör det också genom ett antal av oss utvalda krönikörer som på regelbunden basis skriver om samhällsfrågor utifrån olika politisk hemvist, med deras egna perspektiv och utifrån deras personliga åsikter.

Den panelen förändras över tid för vi tror på att skapa en mångfald av röster och åsikter.

Dagens Samhälles redaktion är opolitisk och objektiv, men våra krönikörer skriver alltid utifrån en egen åsikt och tanke och är inte att betrakta som en röst för redaktionen.

Våra krönikörer ska inte heller bara vara allmänintressanta, de ska vara högintressanta.

Ibland för alla, alltid för vår målgrupp. Vi är därför väldigt stolta över att här till höger/vänster presentera årets laguppställning.

Tillsammans ska vi åstadkomma ett ständigt pågående samtal i intressanta frågor, med olika åsikter och intressanta infallsvinklar.

Ett ”aha” och ett ”åhå” i mix, ibland i kombination med ett ”haha”.

Jag vill nämligen att Dagens Samhälle ska vara som vårt kök.

Välkommen hem till oss.

Olov Carlsson

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev