Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

Maria Taranger: Tillit skapas inte genom nya avtal och riktlinjer

Hälso- och sjukvården och omsorgen kommer klara denna sommar med – om vi fortsätter att samarbeta och inte panikskyller på varandra.

Publicerad: 26 maj 2021, 03:30

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Foto: ?


Ämnen i artikeln:

ArbetsmiljöTillitSahlgrenska universitetssjukhusetCorona i vårdenOmsorg

Så är den här igen. Den blomstertid nu kommer med doftande hägg, triumferande maskrosor och fågelkvitter. I år är jag mer förundrad och tacksam än någonsin tidigare av att se livet skjuta fart igen, helt opåverkat av att en pandemi dragit fram.

Jag tänker på gårdagens teamsmöte där vi satt ett gäng matta chefer för kommun, sjukhus och primärvård. Känslorna på mötet var dubbla – vi gladdes åt att tredje vågen äntligen verkar ebba ut men oron var stor för hur vi ska kunna upprätthålla nödvändig vård och acceptabel arbetsmiljö i sommar.

Det är en stor besvikelse för oss att tvingas vädja till medarbetare att frivilligt dra tillbaka planerad semester. Det hade varit så välbehövligt med fyra veckors sammanhängande ledighet för alla slitna kämpar på iva, operation, akuten, vårdcentralerna, i hemtjänsten och på de särskilda boendena. Men pandemin har farit fram hårt. Vi är färre kvar samtidigt som fler söker vård. Även med ett minimum av covid-sjuka kommer sommaren bli ännu en prövning för vård och omsorg.

LÄS OCKSÅ: Reservstyrka ska rädda iva-vården i Västra Götaland 

Det positiva är att pandemin fört oss närmre, svetsat oss samman. Jag vet att Göteborgs stad gör sitt yttersta för att snabbt ta hand om personer som inte behöver sjukhusvård. Jag är insatt i hur primärvården arbetar för att få till vaccinationerna. Vi kan skratta tillsammans åt de logistiska utmaningarna när det i en vaccinförsändelse ena dagen går att få ut inte bara sex, utan sju doser ur en vaccinampull, medan det dagen innan bara gick att få ut fem doser. Vi delar med oss av tips och råd och ibland även material och personal.

När medarbetare och chefer hos mig på Sahlgrenska Universitetssjukhuset undrar vad de egentligen sysslar med på den eller den förvaltningen, så är det i år helt annorlunda än tidigare. Antingen har jag redan har koll och kan ge en bra förklaring direkt och annars lyfter jag bara luren och frågar Pär L i Mölndal, Erika H i Partille eller Åsa L på Närhälsan. Det är så tillit skapas – genom att dela varandras erfarenhet och problem – inte genom att skriva nya avtal eller riktlinjer.

LÄS OCKSÅ: Forskaren om att styra med tillit: ”Ett jätteskifte av maktstrukturer” 

Samma anda råder inom sjukhuset. Genom snabba och täta avstämningsmöten söker vi fördela trycket och resurserna. Det finns en förståelse och en insyn som ändå ger ett lugn trots det allvarliga läget. Inte ett enda irriterat eller desperat telefonsamtal har jag fått denna vecka när jag varit jourhavande sjukhusdirektör – och jag vet hur telefonen gått varm förr om åren när platserna tröt. Vi har det här året fått till en samordning i sjukhuset som gör att man litar på att de resurser som finns är så rättvist fördelade som möjligt. 

Vi kommer klara denna sommar med – om vi fortsätter att samarbeta och inte panikskyller på varandra. Applåderna från första vågen har tystnat. I stället får man stilla hoppas att medarbetare och chefer som söker göra sitt bästa under mycket tuffa förutsättningar slipper bli utsatta för kritik från allmänhet och media. 

Den blomstertid nu kommer. Nu gäller det att vi håller i, håller ut och framför allt håller ihop!

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Maria Taranger

Överläkare och områdeschef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev