tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

Sverige får inte vara fristad för våldtäktsmän

Hagamannen kan tyvärr inte visas på porten eftersom han är svensk medborgare, men det är däremot stötande att grova utländska brottslingar får stanna i Sverige.

Publicerad: 15 januari 2016, 04:52

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

KriminalitetBrottsofferFeminismMigration

Nyårsnattens övergrepp i Köln har startat en viktig debatt. Den handlar om den mest grundläggande rättigheten av alla. Självbestämmande över min kropp och att skydda den mot kränkningar. Våldtäkt är könsmaktsordningens brutalaste ansikte. Ändå utvisar inte den självutnämnda feministiska stormakten Sverige alla dömda våldtäktsmän som är utländska medborgare. Det framgår av två färska domar.

Den 8 december 2015 dömde Falu tingsrätt en 21-årig man till fem års fängelse för grov våldtäkt. Fem andra män dömdes till vardera tio månaders fängelse för underlåtenhet att avslöja våldtäkt. Åklagaren yrkade på att även de borde dömas för grov våldtäkt. Samtliga är utländska medborgare.

Natten till den 15 augusti i år våldtogs en kvinna i en lägenhet i Ludvika. Även om det inte går att fastställa anser rätten att det var fler än en som förgripit sig. Kvinnans vittnesmål är hjärtskärande.”Männen lade något mörkt över hennes ansikte… Fingrar fördes in både i underlivet och i analöppningen. Det gjorde väldigt ont. Naglarna kändes.” Ingen av männen kommer att utvisas eftersom man bedömer att deras hemland är en diktatur.

Eskilstuna tingsrätt dömde den 1 december förra året två utländska medborgare för grov våldtäkt respektive våldtäkt. Männen bodde på samma asylboende i Strängnäs. Natten mot den 23 augusti i år var en kvinna i staden på väg hem efter en utekväll. Hon blev överfallen och våldtagen först av den ena mannen sedan den andre. Enligt offret säger förövaren, som dömdes för grov våldtäkt, innan övergreppet ”I'm gonna fuck you, little Swedish girl” och efteråt spottar han småbarnsmamman i ansiktet. Mannen kommer inte att utvisas då det pågår ett krig i hemlandet.

Hagamannen kan tyvärr inte visas på porten eftersom han är svensk medborgare, men det är däremot stötande att grova utländska brottslingar får stanna i Sverige. Att våldta eller mörda är fullständigt frivilligt.

Om man som vuxen väljer att utföra dessa handlingar, som å det grövsta kränker grundläggande mänskliga rättigheter, bör man anses ha förverkat sin rätt att vistas i landet. Sverige får inte vara en ryggradslös fristad för män som ser kvinnor som villebråd. Dessutom verkar kvinnor med utländsk bakgrund vara de som befinner sig mest i farozonen vilket måste uppmärksammas mycket mer.

I tisdags presenterade BRÅ Nationella trygghetsundersökningen 2015. I den är andra generationens invandrare, i princip uteslutande kvinnor, kraftigt överrepresenterade som offer för sexualbrott.

År 2002 chockades Frankrike när Samira Bellil gav ut sin bok ”Dans l'enfer des tournantes” (I gruppvåldtäkternas helvete) om hur flickor terroriseras sexuellt i franska ghetton som präglas av invandring och misogyn machokultur. Bellil föddes i Algeriet men växte upp i en sliten förort till Paris. Som fjortonåring blev hon gruppvåldtagen första gången.

Boken tände en debatt som resulterade i att feministiska organisationen Ni Putes Ni Soumises (Varken horor eller kuvade) grundades. Samira Bellils tragiska vittnesmål borde läsas av svenska politiker, journalister och inte minst den grupp som blundar hårdast av alla – vänsterfeministerna.

Om man som vuxen väljer att utföra dessa handlingar, som å det grövsta kränker grundläggande mänskliga rättigheter, bör man anses ha förverkat sin rätt att vistas i landet.

Jenny Sonesson

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev