Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

Stefan Jutterdal: Ska det va till nåt eller ska det bara göras?

Det inte räcker med ord på ett papper. Det krävs ett tydligt och målinriktat arbete med att leva en organisations värderingar – och som vanligt är det avgörande hur ledningen agerar.

Publicerad: 16 november 2021, 04:30

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

VärdegrundChefskapSaco

Organisationers värdegrundsarbete är något som många har synpunkter på. 

Vad är egentligen värderingar? Är det något konkret och tillräckligt viktigt för att lägga energi och tid på? Är det inte bara lite allmänt prat till intet förpliktigande? Frågan har ventilerats en hel del under hösten, bland annat på DN debatt.

LÄS OCKSÅ: Professor sågar värdegrunder: ”Kan leda till åsiktsförtryck” 

Jag har min bild klar, värderingar är inte bara viktigt, det är själva kärnan – det som gör att organisationer lyckas och ibland misslyckas. Det handlar om hur vi är och agerar, mot varandra inom organisationen och utåt. Men en viktig utgångspunkt är att det inte räcker med ord på ett papper. Det krävs ett tydligt och målinriktat arbete med att leva värderingarna i organisationens olika delar och vardagliga rutiner. Och som vanligt är det avgörande hur ledningen agerar. Det kan inte nog betonas hur viktigt det är att ledare går före och att chefer och ledare agerar i enlighet med organisationens värderingar.  

Jag har själv upplevt detta ett flertal gånger under mina år som ledare. I Region Kalmar län startades ett systematiskt förbättringsarbete benämnt ”Varje dag lite bättre – kraften hos många”, ett arbete som fortfarande snart femton år senare lever och är en viktig grund för förbättrade resultat i regionen. Dåvarande regionstyrelseordföranden Anders Henriksson höll ett inledningsanförande när arbetet startade 2007 där han inledde med orden: ”Tokryckens tid är förbi, nu är det ständiga förbättringar som gäller. Varje dag lite bättre”. Efter flera år av strukturella nedskärningar och ekonomiskt saneringsarbete var det ett starkt uttalande. 

Men när finanskrisen slog till 2008 var det ändå inte långt borta att det blev nya tokryck, i form av omorganisation och stora nedskärningar enligt osthyvelprincipen. Jag minns att det stod och vägde i ledningskorridoren på regionhuset, men ledningen orkade till slut hålla fast vid konceptet. Det blev avgörande för att kunna gå vidare med arbetet med ständiga förbättringar, kvalitet och patientsäkerhet, ett arbete som fortfarande är levande. Hade ledningen sviktat, så hade det arbetet inte varit möjligt.

Veckan som gick höll Sveriges akademikers centralorganisation, Saco sin kongress, där jag själv avrundade mitt engagemang i styrelsen. Kongressen fattade bland annat beslut om ett antal värderingar som ska prägla federationen bestående av 22 olika fackförbund. Värdegrundsarbetet hade föregåtts av efterfrågan från många förbund om att ha gemensamma värderingar att förhålla sig till, vilket i sig förbättrar möjligheten att värderingarna ska göra skillnad. 

Men det viktigaste arbetet återstår, där Sacos styrelse och också respektive förbundsledning arbetar med värderingarna och ser till att ord blir till handling. Hur ska det till exempel gå till att skapa öppenhet och transparens i en facklig värld, där det ofta råder ett introvert perspektiv? Hur tar man ansvar för helheten? Och hur visar man förändrings- och förbättringsvilja? 

Det är ganska uppenbart att det blir avgörande hur ledningen agerar i förhållande till de nya värderingarna. Det handlar mindre om orden som uttalas och mer om sättet som ledningen och medarbetarna agerar.

Jag kommer att tänka på ett uttryck jag hörde för många år sedan. Jag minns inte exakt var, men jag la uttrycket på minnet och har haft nytta av det under åren. Kanske kan det vara tillämpligt också på olika organisationers arbete med sin värdegrund: Ska det va till nåt eller ska det bara göras?

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Stefan Jutterdal

Senior rådgivare med mångårig ledarerfarenhet från regioner och fackförbund

Ämnen i artikeln:

VärdegrundChefskapSaco

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev