Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

Maria Taranger: Hur känner man sig sedd i en myrstack?

Våra samhällsorganisationer påminner om myrstackar. Hur leds de? Hur vet man hur de ska byggas? Jag tror att det handlar om tillit och kommunikation. Vi behöver lita på att alla omkring oss också är intresserade av att det blir en bra stack.

Publicerad: 29 september 2021, 03:30

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

ArbetsmiljöMyndigheter

I söndags var jag och min man hembjudna till vår kompis son som fått en liten dotter. Jag har känt Nicklas sen han som entusiastisk 10-åring kämpade med att lära sig spela fiol. Han var alltid engagerad och nyfiken. Som tonåring stöttade han kompisar som hade det svårt och vågade säga ifrån när någon var taskig. När han valde att utbilda sig till polis blev jag så glad och tacksam. Ingen kunde vara bättre lämpad än Nicklas. Han är trygg, klok och har integritet. 

Men under åren han jobbat som polis i olika delar av Sverige har han blivit allt mer grubblande. När vi har träffats på fester har han berättat om sin frustration över att varken polisen eller övriga samhället lyckas bryta brottskarriärer. Hur han får kämpa med byråkratiska regelverk, hur kollegorna mals ned och blir cyniska och hur han börjat tvivla över hur samhället ska kunna hålla ihop. 

I söndags när vi gick i solen och sköt barnvagnen framför oss kom Nicklas tvivel upp igen. Han tyckte inte att han nådde fram till chefer och kollegor med vad han tyckte de borde prioritera. ”Jag har tänkt mycket på det du sa till mig för ett par år sen”, sa han. ”Du sa att förändra i stora organisationer är som att vända en atlantångare. Det tar lång tid, men när man väl lyckas får den upp farten och går nästan inte att stoppa”. Han stannade upp och såg allvarligt på mig: ”Jag har försökt länge nu och känner inte att atlantångaren rubbas. Jag vet inte om jag kan fortsätta så här”.

Det var sorgligt att höra honom prata så. Jag tänker att det just är sådana som Nicklas vi behöver inom polisen och i andra delar av samhället. Hur han kunnat tappa den kraft och entusiasm han kom in i yrket med? Hade han haft otur med de enheter han hamnat på? Hade han haft för stora förväntningar och krav både på sig själv och andra? Hade vi andra i samhället kunnat stötta Nicklas och hans kollegor bättre?

Jag tänkte på min egen organisation och undrade hur många här som går i samma tankar som Nicklas. Hur många som besviket tycker att jag och andra chefer varken lyssnar eller prioriterar rätt? Hur lätt det är att känna sig bakbunden och ignorerad. 

LÄS OCKSÅ: Annika Ekvall: Ingen orkar vara ett ständigt förbättringsobjekt 

Våra samhällsorganisationer påminner om myrstackar. Hur känner man sig sedd i en myrstack? Hur leds den? Hur vet man hur den ska byggas? 

Jag tror att det handlar om tillit och kommunikation. Vi behöver lita på att alla omkring oss också är intresserade av att det blir en bra stack. Den blir stor och stark, inte för att någon ritat och dirigerat från håll, utan för att mängder med myror justerat i det lilla. 

LÄS OCKSÅ: Stefan Jutterdal: Det sker inga systemförändringar om inte någon sätter fart 

Det är viktigt att kollegorna hurrar för det stora granbarr du hittat och släpat dit. Men du måste inse att de fort glömmer att just du släpade dit barret och att det snart inte syns mer. Får vi myror inte bekräftelse på att barret gjorde skillnad kommer det snart inga nya barr. Ber aldrig någon oss justera barren kommer de hamna fel och stacken rasar. Trots att vi är så små och lika varandra är det vi som gör skillnad. Det finns ingen annan som kan bygga myrstacken. Hjälp och inspiration får vi hämta hos varandra. Men vi måste vara överens om vilken sorts stack vi bygger.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Maria Taranger

Överläkare och områdeschef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Ämnen i artikeln:

ArbetsmiljöMyndigheter

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev