Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Gästkrönika

Annika Ekvall: En chef måste våga vara naken

Som chef krävs det mod att erkänna att man inte är stålmannen. Ännu svårare är att säga: Jag har gjort fel, jag ber om ursäkt – och mena det.

Publicerad: 30 juni 2021, 03:30

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Foto: DANIEL STILLER


Ämnen i artikeln:

ChefskapLedareTillit

En chef kan sällan göra något bra på egen hand. Man måste ha medarbetarna med sig. Däremot kan man, alldeles själv, ställa till med en hel del. Detta sätter förstås en del press på chefen.

Så hur blir man en bra chef? Det har jag funderat på i många år. Men efter att ha tänkt på saken länge och därefter provat på riktigt i 14 år så tror jag att jag kommit fram till något:

Chefen måste våga vara naken.

Ja, nu menar jag inte rent bokstavligt förstås. Men i anden. Det jag menar är att det krävs modet att erkänna att man inte är stålmannen. Det är svårt, men nödvändigt, att våga säga: jag vet inte. Men om man inte vet så ska man säga det. Sedan får man förstås forska i saken så fort som möjligt. 

LÄS OCKSÅ: Stefan Jutterdal: Hur brukar du ge feedback – blir det en eller tio strömmingar?  

Ingen är perfekt. Men när man blir chef första gången är det lätt att tro att man måste vara det. Perfekt alltså. Man får, över en natt, en massa ansvar. Men kunskapen och erfarenheten flyger inte in i skallen per automatik. Som nybliven chef förväntas man plötsligt ha en åsikt om en hel massa frågor som man aldrig förut hanterat. Då måste man våga fråga så kallade dumma frågor. Våga be om att få vänta med beslutet om det går.

Ännu svårare är att säga: Jag har gjort fel, jag ber om ursäkt. Och mena det också.

Alternativet är att hålla masken och låtsas säkrare än man är. Det brukar inte fungera särskilt länge. När man blir avslöjad sänker det förtroendet hos medarbetarna och sedan kan man ha uppförsbacke länge.

Det betyder inte att man ska vara en mes. Lika viktigt är att man tar ansvar och står upp för det. Ibland behöver man fatta ett beslut på skakiga grunder, eftersom det är bråttom. Då ska man stå för det beslutet. Kommer det sedan fram fakta som visar att det inte var ett bra beslut så får man ta ansvar för att ändra sig om det är möjligt. Annars får man stå för att det inte blev bra, men att det var det bästa beslutet som gick att fatta givet förutsättningarna.

LÄS OCKSÅ: Forskare: Vardagsslit ger mer än dyra chefskurser 

Man måste helt enkelt visa i praktisk handling att man inte kan och vet allt, men att man ändå tar fullt ansvar för det man gör. Det låter inte så svårt, men i praktiken kan det vara ganska jobbigt.

Det kräver förstås en del inre stabilitet. Att klä av sig naken betyder ju att visa upp sig utan sköld. Utan skyddsutrustning, utan förskönande tillbehör. Bara lilla jag, rätt upp och ned.

Därmed inte sagt att man inte behöver kunna något. Tvärtom, ju förr man lär sig vad verksamheten går ut på, desto bättre. Det är aldrig fel att intressera sig för vad medarbetarna gör och försöka förstå. Kanske inte precis hur man gör, men varför man gör det, vilka utmaningar som arbetet medför och vilka förutsättningar som krävs för ett lyckat resultat. Nästan alla tycker om att berätta om vad de gör. Särskilt om det kommer intresserade följdfrågor.

LÄS OCKSÅ: Egna chefsrollen oroar mest

Men ingen kommer att förklara för dig hur saker hänger ihop om du ger sken av att redan fatta allt. Ingen kommer att komma till dig med sina tillkortakommanden om du verkar så lyckad på alla sätt så att du ändå inte kommer att fatta hur det känns. Och ingen kommer att ha tillit till dig om du spelar en roll som inte har täckning i ditt inre.

Det här lärs det inte så mycket ut om på ledarskapskurserna. Men jag tror att det är viktigt. Det fina är att om man vågar vara naken, då vågar medarbetarna också vara det. Och då kan man verkligen komma någonvart!

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Annika Ekvall

Skribent och chef med lång erfarenhet av offentlig sektor

Ämnen i artikeln:

ChefskapLedareTillit

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev