Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Debattsvepet

Debattsvepet 8 april: ”Målet är att invandringen ska vara bra för Sverige”

I dag presenterar vi en helt ny integrationspolitik med 100 konkreta förslag. Vi behöver en helt ny integrationspolitik där målet är att invandringen sammantaget ska vara bra för Sverige, skriver Ulf Kristersson (M) och Elisabeth Svantesson (M). Utöver det handlar svepet om Miljölagstiftning, kriminalpolitik och kommunanställda läkare.

Publicerad: 8 April 2021, 06:48

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


 

"Avvikelserapportering är inte vårdens universallösning"

Att regionpolitiker försöker avfärda kritik mot sparkrav i verksamheten med att personalen ska skriva avvikelserapporter är verklighetsfrånvänt. Dagens bristfälliga avvikelsesystem med stor underraportering löser inte vårdens problem, skriver Laura Björnström och Akil Awad, initiativtagare till Stockholms sjukvårdsupprop och Elin Hallgren, ordförande för Barnmorskeförbundets lokalförening Stockholm.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

”Målet är att invandringen ska vara bra för Sverige”

I dag presenterar vi en helt ny integrationspolitik med 100 konkreta förslag. Vi behöver en helt ny integrationspolitik där målet är att invandringen sammantaget ska vara bra för Sverige. Politiken måste också löpande utvärderas mot två mätbara mått: hur många är självförsörjande och hur många talar användbar svenska, skriver Ulf Kristersson (M) och Elisabeth Svantesson (M).
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter

"Undersköterska blir skyddad yrkestitel"

I dag levererar regeringen på löftet att ta fram en ny lagstiftning som skyddar yrkestiteln undersköterska. Det är ett viktigt steg för att höja statusen för yrket, stärka kvaliteten inom vården och skapa en trygg ålderdom för alla, skriver Stefan Löfven (S), Lena Hallengren (S) och Tomas Baudin (S).
Läs hela artikeln på Aftonbladet

"Det behövs investeringar inte fler hindrande regler"

Företagen utgör grunden för ett cirkulärt och hållbart samhälle samt skapar möjligheter till ökad miljö- och klimatnytta. Paradoxalt nog är ett av de största hindren den svenska miljölagstiftningen, skriver Lina Håkansdotter och Nicklas Skår, Svenskt Näringsliv.
Läs hela artikeln på Dagens Industri

"M:s kriminalpolitik håller inte för en granskning"

Moderaterna gör sitt bästa för att låta handlingskraftiga men studerar man deras kriminalpolitiska förslag inser man att de ofta slår in öppna dörrar, kommer med förslag som är kontraproduktiva eller ger en eventuell effekt först om många år, skriver justitieutskottets ordförande Fredrik Lundh Sammeli (S).
Läs hela artikeln på Expressen

"Långt ifrån tillräckligt Region Halland"

Om intresset för vårdyrken ska öka måste det finnas möjlighet att göra lönekarriär i yrket över tid. Det skriver Margot Kamruddin från Vårdförbundet.
Läs hela artikeln på Se/åsikter/debatt/långt-ifrån-tillräckligt-region-halland-1

"Hög tid för en Östeuropakommission"

Vi behöver vi en kommission för att klargöra hur vi under samma tidsperiod förhöll oss till diktaturerna i öst när de var som allra mest dominerande i vår del av världen, skriver Gunnar Hökmark.
Läs hela artikeln på Nwt

"Tveksamt om kommunanställda läkare ökar den medicinska säkerheten"

Med den så kallade ÄDEL-reformens införande1992 har kommunerna det samlade ansvaret för vården och omsorgen av de äldre, medan landstingen (numera regionerna) ansvarar för att specialister i allmänmedicin gör ronder och hembesök vid särskilda boenden och hemsjukvård, skriver Mathias Karlsson (S), ordförande i socialnämnden Mörbylånga och Margaretha Lööf-Johanson (S), distriktsläkare, (S) 1:e vice ordförande kommunfullmäktige Mörbylånga.
Läs hela artikeln på Barometern

”Ge kvinnor makt över livet – inte pekpinnar”

Vi vill se en feminism som löser problem som verklighetens kvinnor brottas med dagligen. Ge kvinnor hela makten över sitt liv i stället för pekpinnar ovanifrån, skriver Ebba Busch och Désirée Pethrus.
Läs hela artikeln på Svenska Dagbladet

”Investeringarna är på mer än 10 miljarder. Än finns tid att ta fram ett fullödigt beslutsunderlag”

Lunds kommunfullmäktige har fattat ett inriktningsbeslut om att Lund ska anslutas till Sjölundaverket trots att frågan inte är färdigutredd, Det skriver Börje Hed och Liv Severinsson, företrädare för det lokala partiet Förnyalund.
Läs hela artikeln på Sydsvenskan

Håll koll på

14.00
Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger samlad information om läget när det gäller covid-19 vid en digital pressträff.

17.30
Statsminister Stefan Löfven har coronasamtal med övriga partiledare.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev