fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Debattsvepet

Debattsvepet 28 juni: ”Ny lag ger äldre fler år med hälsa och självständighet”

Utredare föreslår en särskild lag om äldreomsorgen. Förstatligad sjukvård och ungas psykiska hälsa är andra debattämnen denna morgon.

Publicerad: 28 juni 2022, 04:50

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

ÄldreTjänstemannaansvarSexualupplysningPolisenPsykisk ohälsaArbetslöshet

 

”Så får kommunerna fler utsatta ungdomar i jobb”

Tillsätt en samverkansansvarig som kan verka för både kommunens och de lokala sociala entreprenörernas intressen, föreslår Sofia Breitholtz, vd för organisationen Reach for Change.
Läs hela artikeln på Dagenssamhalle.se 

”Ny lag ger äldre fler år med hälsa och självständighet”

Olivia Wigzell och Louise Andersson om den färska utredningen: Det finns stora skillnader i kvalitet mellan olika kommuners äldre­omsorg. För att nå önskvärd likvärdighet och tydlighet krävs tillräckligt med personal men också ett långsiktigt förbättringsarbete på andra områden. Vi föreslår därför en särskild lag om äldreomsorgen­.
Läs hela artikeln på DN.se 

”Förstatliga sjukvården är inte lösningen, KD”

KD går till val på att avskaffa regionerna och i stället förstatliga ansvaret för sjukvården. Med statens stelbenta byråkrati är risken överhängande att vi får väldigt mycket mindre vård för pengarna, skriver åtta regionpolitiker från C.
Läs hela artikeln på Aftonbladet.se 

”Nytt sjukhus behövs för ungas psykiska hälsa”

Vi vill låta fler vårdgivare kunna avlasta inom barn- och ungdomspsykiatrin och göra vägen till vård kortare. Vi lovar ett nytt särskilt sjukhus för psykisk hälsa för unga i Stockholm, skriver Moderaterna i Region Stockholm.
Läs hela artikeln på SvD.se 

”Barn och unga behöver vara med och planera sexualundervisningen”

Många elever vill att en större del av sexualundervisningen ska röra relationer och identitetsfrågor. Sexualiteten blir då också mer inlemmad i allmän livskunskap, etiska frågor, sociala och psykologiska aspekter. Det skriver lärare, fackboksförfattare och föreläsare som är engagerade i frågor kring sexualundervisning.
Läs hela artikeln på Sydsvenskan.se 

”Vem tar egentligen ansvar i Sverige”

Sverige måste skärpa sig och se till att kunna hantera kriser på riktigt. Striktare tjänstemannaansvar, större respekt för integritet, kompetens, erfarenhet och ledaregenskaper listar näringslivsprofilen Gabriel Urwitz som exempel på åtgärder.
Läs hela artikeln på Di.se

”Snäv tolkning av skolplikten – ett gränshinder i Öresundsregionen”

Ett barn i Malmö kommer in på en prestigefylld balettskola i Köpenhamn men vägras dispens från skolplikten. Att skolvägen passerar en landgräns måste vara lika odramatiskt som att den går över en kommungräns, skriver Sara Wettergren (L) och Niels Paarup-Petersen (C).
Läs hela artikeln på Altinget.se 

”Sluta med bluewashing – den polisiära kompetensen kan inte ersättas”

Att utbilda poliser tar tid och därför har Polismyndigheten anställt andra yrkesgrupper för att utföra polisiära uppgifter. Uppgifter som de varken är utrustade eller fullt utbildade för. Fenomenet kallas bluewashing och det uppstår när det saknas förståelse för att den polisiära kompetensen är unik och oersättlig, skriver Lena Nitz, Polisförbundet.
Läs hela artikeln på GP.se 

 

Håll koll på

9.00

En delegation senatorer från USA:s kongress besöker Sverige för att träffa försvarsminister Peter Hultqvist på försvarsdepartementet. 

 

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev