Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Debattsvepet

Debattsvepet 25 mars: Miljöpartiet: Så kan vi få stopp på hedersvåldet i Sverige

Miljöpartiet presenterar ett program för att få stopp på hedersvåldet och Nyamko Sabuni får kritik för närmandet till SD. Andra debattämnen denna morgon: pensionerna, aborträtten och kostnaden för vägbelysning.

Publicerad: 25 mars 2021, 05:31

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


 

SKR: Staten måste ta notan för sin egen vägbelysning

Kommunerna tvingas bära kostnaden för hundratusentals belysningsanläggningar längs statlig väg. Det är orimligt att detta ska vara ett kommunalt åtagande. Nu måste staten börja ta ansvar för belysningen längs sina egna vägar, skriver SKR:s ordförande Anders Knape.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

"Varför betala miljarder för onödiga benbrott?"

Osteoporosvården är tyvärr ett haveri där ingen tar ansvar fullt ut. Och sjukvårdspolitiker fortsätter att acceptera en årlig kostnad på osannolika 20 miljarder kronor för benbrott orsakade av denna sjukdom, skriver Osteoporosförbundets ordförande Mai Bergström och vice ordförande Anita Sandström.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Miljöpartiet: Så kan vi få stopp på hedersvåldet i Sverige

MP presenterar i dag ett program med förslag för att motverka hedersrelaterat våld och förtryck. Sverige har goda förutsättningar att förpassa hederskulturen till historieböckerna, skriver Helena Hellström Gefwert, Annika Hirvonen och Leila Ali Elmi.
Läs hela artikeln på Aftonbladet

"Sabunis val gör livet svårt för oss muslimer"

Det är just genom den hatiska retoriken hos det parti som Liberalerna nu vill samarbeta med, som tillvaron och livschanserna saboteras för många muslimer i Sverige.  Nyamko Sabuni, förtryckare kan aldrig skrida till verket utan medlöpare, skriver Sara Kukka-Salam (S).
Läs hela artikeln på Expressen

"Oron för pensionen kan få LO-medlemmar att byta parti"

Byggnads och Katalys: Pensionsoron är en tickande bomb med kraft att rita om den politiska kartan. Frågan är vilket parti som tar bollen. Vår nya undersökning visar att 65 procent av LO-medlemmarna är oroliga för att få en låg pension. Och varannan LO-medlem är beredd att byta parti på pensionsfrågan, skriver Johan Lindholm, Daniel Suhonen och Lisa Gemmel.
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter

”Exportstoppen får katastrofala följder”

Den växande vaccin­protektionismen är mycket farlig. Bara när hela världen får vaccin kan vi stoppa pandemin, skriver Liberalernas Karin Karlsbro, Lina Nordquist och Anna Starbrink.
Läs hela artikeln på Svenska Dagbladet

”Låt polska kvinnor göra abort i Skåne till samma avgift som svenska kvinnor"

I Sverige har kampen för fri abort förts bortom partigränserna. Det finns en stolt historia av kvinnokamp i många partier på båda sidor om blockgränsen. Det skriver Mätta Ivarsson, gruppledare för Miljöpartiet i Region Skåne, och Małgorzata Tracz, en av partiledarna för de gröna i Polen, Partia Zieloni.
Läs hela artikeln på Sydsvenskan

"Samhällskontraktet ska gå att lita på i hela landet"

Vårt besked är tydligt: Tiden för nedskärningar måste vara förbi, samhällskontraktet ska gå att lita på, skriver landsbygdsminister Jennie Nilsson med flera.
Läs hela artikeln på Se/asikter/debatt/artikel/samhallskontraktet-ska-ga-att-lita-pa-i-hela-landet/r5yqqmgj

"Hur länge ska vi i krogbranschen hålla ut?"

Den ökade smittspridningen är inte restaurangernas fel. I själva verket är vi en av de mest reglerade och kontrollerade offentliga miljöerna. Att låta oss hålla öppet till 22.30 skulle ge krogar på nedgång ett nytt andetag och förmodligen bidra till minskad smittspridning, skriver krögaren Johan Kullberg.
Läs hela artikeln på Göteborgs-Posten

Håll koll på

Idag
Folkhälsomyndigheten väntas ge besked om Astra Zenecas vaccin.

9.00
Konstitutionsutskottet (KU) håller utfrågningar med anledning av regeringens agerade i samband med coronapandemin.

12.20
Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr och trafikborgarråd Daniel Helldén presenterar den nya elektrifieringspakten mellan staden och energi- och fordonsbranscherna vid en digital presskonferens.

14.00
Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger samlad information om läget när det gäller covid-19 vid en digital pressträff.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev