Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Debattsvepet

Debattsvepet 16 mars: ”Personalbyten skadar ungdomsvården”

Debatten denna tisdag handlar om hur fackförbundet ST ser risk för än mer osäkra arbetsförhållanden inom ungdomsvården. Dessutom debatterar Sverigedemokraterna det nordiska samarbetet, skånska lantbrukare debatterar vargar och Timbro debatterar Hyresgästföreningen.

Publicerad: 16 mars 2021, 07:42

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


 

Begränsad föräldrapenning – ingen mirakelkur!

2017 begränsades föräldrapenningen för föräldrar som anlänt till Sverige med barn över två år. Vår bedömning är dock att begränsningen inte väsentligen bidrar till att öka nyanlända mammors sysselsättning. Det behövs flera andra åtgärder. Det skriver professor Ann-Zofie Duvander och docent Eleonora Mussino i en ny SNS-rapport.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

”Tidsgräns för häktade unga gör mer skada än nytta”

Nio åklagare och poliser: Regeringen vill göra det svårare att häkta ungdomar som misstänks för allvarlig brottslighet. Men att begränsa häktningstiden till tre månader riskerar att få motsatt effekt, med längre genomsnittliga häktningstider för unga och ett svårare utredningsläge.
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter

Sluta vela om nya gruvor, ministern

Välj vem som ska komma i kläm – och ta ansvar för det, skriver Marcus Priftis, författare och före detta miljökemist.
Läs hela artikeln på Aftonbladet

Hyresgästföreningen lurar boende på pengar

Bor du i hyresrätt utan att vara med i Hyresgästföreningen? Då är du ändå med och betalar en smygavgift till chefernas höga löner. Samtidigt visar en undersökning att väldigt få berörda känner till detta.  Avskaffa hyressättningsavgiften, skriver Timbros Benjamin Dousa och Tobias Samuelsson.
Läs hela artikeln på Expressen

”Personalbyten skadar ungdomsvården”

Osäker finansiering och nya direktiv kommer att leda till en ännu högre andel visstidsanställda på ungdoms­hemmen. Det slår både mot ungdomarna och personalen, skriver Britta Lejon och Thord Jansson, Fackförbundet ST.
Läs hela artikeln på Svenska Dagbladet

Norden, en potentiell gigant i Europa

Inte sedan andra världskriget har vi haft svenska soldater utstationerade vid gränsen mot ett annat grannland i Norden. Var det nödvändigt? Kunde det ha undvikits? Det ska riksdagen bland annat diskutera vid en särskild debatt under tisdagen. Nu behövs skarpa åtgärder för ett ökat nordiskt samarbete under såväl kris som till vardags, skriver Jimmie Åkesson (SD) och Aron Emilsson (SD).
Läs hela artikeln på Göteborgs-Posten

”Flytt av vargar bör kunna beviljas i Skåne.”

Idag kan fårägare i Skåne bara hoppas på att slippa att hitta sina djur skräckslagna, lemlästade eller döda. Det skriver fyra företrädare för lantbruket i Skåne.
Läs hela artikeln på Sydsvenskan

”Myndigheternas arbete mot mäns våld mot kvinnor kan förbättras”

Det är framför allt regeringsuppdrag som styr hur myndigheter bidrar till genomförandet av strategin för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor. Regeringen behöver fortsätta styra med regeringsuppdrag, skriver Statskontorets utredare.
Läs hela artikeln på Altinget

Håll koll på

14:00
Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger samlad information om läget när det gäller covid-19 vid en digital pressträff.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev