Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Debattsvepet

Debattsvepet 11 mars: ”Så kan kommuner bekämpa organiserad brottslighet”

Statliga myndigheter borde samarbeta mer med kommunerna mot organiserad brottslighet, anser fem ledande moderata kommunpolitiker. Energiförsörjningen, klimatet och jämställdhet är andra debattämnen idag.

Publicerad: 11 mars 2021, 05:56

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


 

”Så kan kommuner bekämpa organiserad brottslighet”

Kriminella nätverk har urholkat tryggheten i många kommuner. De behöver bekämpas med samhällets samlade kraft. För att kommunerna effektivt ska kunna bidra i detta arbete krävs dock att de omfattas av lagen om uppgiftsskyldighet i samverkan mot organiserad brottslighet, skriver fem ledande moderata kommunpolitiker.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

”Norden ska bli världens mest hållbara och integrerade region”

Vi ska kunna resa, studera och arbeta i hela Norden och de nordiska länderna ska leda arbetet för klimatet, välfärd, demokrati och högteknologiska jobb. För att denna vision ska bli verklighet krävs både hårt arbete och politisk vilja, skriver socialdemokraterna Anna Vikström, Aida Hadžialić och Markus Selin.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

”Orealistiska kärnkraftsförslag tar fokus från viktigare frågor”

Debatten om att återstarta eller bygga nya kärnkraftsreaktorer har utvecklats till något av en skendebatt, som tar bort fokus från frågor som på kort sikt är viktigare för både klimatet och elförsörjningen, skriver forskare vid Chalmers tekniska högskola, IVL Svenska miljöinistitutet samt Lunds universitet.
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter

”Inför avgifter för sol- och vindkraft”

Sveriges elförsörjning skulle vinna på en mer samhällsekonomiskt neutral hantering av olika kraftslag. Investeringar behöver styras i en för samhället bättre riktning, skriver professorerna Per-Olov Johansson och Bengt Kriström, Centre for Environmental and Resource Economics.
Läs hela artikeln på Svenska Dagbladet

”Taxonomin riskerar att bromsa omställningen”

Regeringen måste agera kraftfullt för att förändra EU-kommissionens förslag, skriver Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige.
Läs hela artikeln på Dagens Industri

”Malmö stad behöver arbeta mer med representation”

Malmö stad har det senaste decenniet jobbat med jämställdhetsintegrering i alla stadens verksamheter. Resultatet är positivt, men mer behöver göras för att ta ytterligare kliv mot ett jämställt samhälle. Det skriver Anders Rubin och Sedat Arif, socialdemokratiska kommunalråd i Malmö.
Läs hela artikeln på Sydsvenskan

”Unga tjejer lär sig leva med smärtan”

Den socialdemokratiska regeringen kallar sig feministisk men har glömt bort kvinnosjukdomar. Unga tjejer i Sverige lär sig att leva med smärta när de tvingas vänta flera år på att få diagnos och behandling. Det håller inte, skriver Matilda Ekeblad, ordförande i Moderata ungdomsförbundet.
Läs hela artikeln på Expressen

”Är stödet till idrottsrörelsen slut - trots att pandemin fortsätter?”

Idrottsrörelsen har kompenserats till och med februari på grund av corona. Men pandemin och effekterna av den tar inte slut där. Ska folkrörelsen idrott inte få mer stöd?, frågar Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet.
Läs hela artikeln på Göteborgs-Posten

”Trafikverket trycker på gasen när klimatet skriker bromsa”

Det tycks ha uppstått en intern kortslutning på Trafikverket. Samtidigt som man varnar för att utsläppsminskningarna går för långsamt, planerar man för vägbyggen som kommer att öka både trafikmängd och utsläpp, skriver Mikael Sundström, ordförande i Jordens vänner.
Läs hela artikeln på Etc

”Kärnkraft är i grunden farligt trots alla säkerhetssystem”

Det är viktigt att vi inte glömmer Fukushima, inte minst för alla de som drabbades, men också för att försöka undvika nya katastrofer. Kärnkraft är i grunden farligt trots alla säkerhetssystem som successivt lagts till, skriver representanter för Folkkampanjen mot kärnkraft och kärnvapen.
Läs hela artikeln på Dalademokraten

Håll koll på

09.30
Svenskt Näringsliv arrangerar digitalt seminarium om ekonomisk ojämlikhet.

13.00
SNS arrangerar digitalt seminarium om luftkvalitet, trängselskatter och barns hälsa. Handlar bland annat om effekterna av trängselskatter i Stockholms stad.

14.00
Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger samlad information om läget när det gäller covid-19.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev