Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Debattsvepet

Debattsvepet 1 april: KD: Staten behöver vara med och bygga framtidens sjukvård

Skärtorsdagens debatt handlar om kristdemokratiska regionpolitikers krav på att staten bidrar till det stora behovet av investeringar i sjukvården. Därutöver debatteras att bostadsmarknaden bidrar till klassamhället och riskerna med att det svenska politiska samtalet hårdnar i sin ton. Nu tar Dagens Samhälles debattsvep en påskpaus och är åter tisdag den 6 april. Glad Påsk!

Publicerad: 1 april 2021, 05:21

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


 

KD: Staten behöver vara med och bygga framtidens sjukvård

Det finns ett stort behov av att bygga, renovera, bygga ut eller om sjukhus i hela landet för att framtidssäkra sjukvården. Pandemin har dock gjort planeringen och finansieringen mer osäker och risken är stor att investeringarna skjuts upp. Staten behöver därför vara med och delfinansiera investeringarna, skriver flera kristdemokratiska regionpolitiker.
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

AF sviker unga när de bryter avtal med kommunen

Samarbetet Basun har varit en stark bidragande faktor till att ungdomsarbetslösheten minskat med 50 procent i Botkyrka. Chocken var därför total när Arbetsförmedlingen utan förvarning valde att lämna samarbetet med kommunen förra våren. Vi kräver att Arbetsförmedlingen tar sitt ansvar och följer ingångna avtal, skriver Botkyrkas kso Ebba Östlin (S) och kommunalråd Ing-Marie Viklund (L).
Läs hela artikeln på Dagens Samhälle

Låt påsken ge kampen mot pandemin ny kraft

Ärkebiskopen: Vårt motstånd behöver energipåfyllning – och hopp
Läs hela artikeln på Aftonbladet

”Vänstern måste våga diskutera hederskultur utan ängslighet”

Maria Hind Alias, Daniel Färm och Maria Arkeby: Hedersförtryck har många haft svårt att diskutera på ett seriöst sätt i svensk politik.  Även vänstern måste våga diskutera samhällsproblem som hedersförtryck, islamism, migration och integration. Vi kommer inte att lösa problemen med segregation om vi inte på allvar tar tag också i dessa frågor – utan ängslighet, men också utan att falla in i högerns ofta missriktade anklagelser.
Läs hela artikeln på Dagens Nyheter

Utsläppen från tung industri måste minska

Med onsdagens Klimaträttsutredning slipper den tunga industrin undan igen. Naturskyddsföreningen kräver nu att regeringen omedelbart ser till att alla tillstånd omprövas så att krav på minskningar av utsläpp från tung industri kan införas, skriver Johanna Sandahl.
Läs hela artikeln på Dagens Industri

”Arv och bakgrund avgör om du får bostad”

Genom bostadsmarknaden förstärks i dag klassamhället i en rasande takt. Det krävs kraftfull politik för att vända utvecklingen, skriver Lotten Hammar och Alva Cedergren, S-studenter.
Läs hela artikeln på Svenska Dagbladet

Ovärdigt av M – lyssna inte på vaccinpopulismen

Moderaternas resonemang om att köpa in vaccin på egen hand håller inte. Utan EU-samarbetet hade Sverige tvingats delta i ett internationellt vaccinrace, där större och mäktigare stater ställt sig först i kön, skriver S-ministrarna Lena Hallengren och Hans Dahlgren.
Läs hela artikeln på Expressen

Risken för ökad polarisering i Sverige måste tas på allvar

Ett samhälle där samtalsklimatet inte tillåter meningsfull debatt och partierna skyr varandra som pesten främjar knappast kreativa politiska lösningar där sakfrågorna står i centrum, skriver bland andra Erik J Olsson, professor i teoretisk filosofi.
Läs hela artikeln på Göteborgs-Posten

M: Frågan om Skavsta flygplats visar regeringens skadliga politik

Svenska flygplatser behövs för samhällsviktiga transporter och uppdrag. Socialdemokraterna lägger sig platt och låter de patenterade flygmotståndarna i Miljöpartiet styra och ställa, skriver Moderaternas Maria Stockhaus och Alexandra Anstrell.
Läs hela artikeln på Altinget

Håll koll på

14:00
Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ger samlad information om läget när det gäller covid-19 vid en digital pressträff.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev