Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Vänsterfeminismen är flexibel i sina angreppssätt

När argumenten tryter kommer lögnerna och attackerna. Låt mig vara tydlig: Kristdemokraterna står bakom den svenska abortlagstiftningen och samvetsfrihet är inte en framkomlig väg för svensk hälso- och sjukvård, replikerar vårdutvecklingsrådet i Region Stockholm, Ella Bohlin (KD).

Publicerad: 3 juni 2019, 09:23

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

”Sällan har en valrörelse varit så full av halvsanningar och fulspel som den vi just lagt bakom oss,” skriver Ella Bohlin (KD).

Foto: Kristdemokraterna


Ämnen i artikeln:

SamvetsfrihetKristdemokraternaLiberalernaSocialdemokraternaRegion Stockholm

Replik. Sällan har en valrörelse varit så full av halvsanningar och fulspel som den vi just lagt bakom oss. Från alla håll haglade påhopp att Kristdemokraterna ena dagen var emot abort medan vi andra dagen kunde få kritik för valet av handväska. Vänsterfeminismen har sannerligen en förmåga att vara flexibel i sina angreppssätt.

I sin artikel kallar Ullberg (S) och Ericsson (L) oss Kristdemokrater för högerpopulister. Ett gravt påhopp som tyder på desperation. När argumenten tryter kommer lögnerna och attackerna. Till författarna kommer här en sakupplysning: Valet är över. Smutskastningen kan upphöra. Trots attacker av just det här slaget gjorde vi Kristdemokrater vår bästa EU valrörelse någonsin. Hittills.

Låt mig vara tydlig: Kristdemokraterna står bakom den svenska abortlagstiftningen. Den är väl avvägd och bör inte ändras. Detta är en hållning som Kristdemokraterna haft i över tre decennier och det finns inga nya beslut eller ställningstaganden i partiet som skulle ändra detta.

Låt mig vidare vara tydlig med att samvetsfrihet inte är en framkomlig väg för svensk hälso- och sjukvård. Har en person en etisk övertygelse att abort är fel står det den personen fritt att söka sig till arbetsplatser där aborter inte utförs. I vissa fall kan den möjligen lösas mellan arbetstagare och arbetsgivare.

Avslutningsvis vill jag peka på den möjlighet som vår nuvarande koalitionspartner Liberalerna har att i direkta samtal prata med oss om det finns några frågetecken gällande vår politik. Vi arbetar i samma hus och möter varandra dagligen. Jag förvånas över Jessica Ericssons tilltag att ställa frågor via media när det är så mycket enklare att ta ett samtal över en kaffe än på Dagens Samhälles debattsida. Men kanske är det bara ett sätt att ropa på uppmärksamhet?

Ella Bohlin, vårdutvecklingsråd  (KD), Region Stockholm

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev