Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Skolverket: Vi har ingen avsikt att nedvärdera landets rektorer

Vi, om några, är fullt medvetna om vilket ansvarsfullt och tufft arbete rektorerna har, bland annat när det gäller kompetensförsörjningen inom skola och förskola, replikerar Kjell Hedwall avdelningschef på Skolverket.

Publicerad: 21 december 2020, 12:26

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

”Det är viktigt att vi alla gör vad vi kan och fokuserar på rätt frågor i en tid som ställer stora krav på skolorna, inte minst på rektorerna,” skriver Kjell Hedwall.

Foto: Pressbild, Britt Mattsson/Bildbyrån


Ämnen i artikeln:

RektorerSkolverketLärare

I en artikel i Dagens Samhälle den 15 december riktar Sveriges Skolledarförbunds ordförande Matz Nilsson kritik mot Skolverket för formuleringar i ett nyhetsbrev till landets rektorer. Nyhetsbrevet skickades ut i samband med lanseringen av ett nytt stödmaterial till rektorerna och det står bland annat att ”nöjda lärare stannar längre på skolan”. Matz Nilsson uppfattar det som att Skolverket tror, att bara rektorerna förstår att göra lärarna nöjda så är alla problem lösta.

Det var givetvis inte budskapet med formuleringen och det är olyckligt att Matz Nilsson uppfattar det så. Vi har ingen avsikt att nedvärdera landets rektorer. Vi, om några, är fullt medvetna om vilket ansvarsfullt och tufft arbete rektorerna har, bland annat när det gäller kompetensförsörjningen inom skola och förskola.

Samtidigt framgår det av artikeln att Matz Nilsson uppskattar det webbaserade stödmaterial som Skolverket har tagit fram. Det är vi glada för. Det är viktigt att vi alla gör vad vi kan och fokuserar på rätt frågor i en tid som ställer stora krav på skolorna, inte minst på rektorerna.

Kjell Hedwall, avdelningschef, Skolutvecklingsavdelningen, Skolverket

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

RektorerSkolverketLärare

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev