tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

S har äntligen nyktrat till om immigrationspolitiken

Socialdemokraterna har äntligen vaknat och insett att att kunskaper i svenska språket är nödvändigt för att kunna integreras i det svenska samhället. Tillnyktring är alltid bra men en smula ödmjukhet inför det faktum att vi sedan riksdagsinträdet tjatat om frågan skulle också vara passande, replikerar sverigedemokraterna Robert Stenkvist, Patrick Reslow, Michael Rubbestad och Jörgen Grubb.

Publicerad: 18 december 2020, 12:08

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

”Politik kan inte bara handla om aggressiv retorik,” skriver Robert Stenkvist, Patrick Reslow, Michael Rubbestad och Jörgen Grubb. Foto: Pressbilder


Ämnen i artikeln:

Löfven 2NyanländaAnna EkströmSDSverigedemokraterna

Anna Ekström har helt rätt när hon skriver att kunskaper i svenska språket är en alldeles nödvändig grundförutsättning för att integreras och att komma in i det svenska samhället. Detta är ju något som Sverigedemokraterna sagt och påtalat i det oändliga, ända sedan riksdagsinträdet. Nu har äntligen Socialdemokraterna vaknat och lite yrvaket insett att detta är något som väljarkåren har förstått sedan decennier tillbaka. Tillnyktring är alltid bra men en smula ödmjukhet inför det faktum att vi sedan riksdagsinträdet tjatat om frågan skulle också vara passande här.

Påståendet att partier till höger” lagt förslag som skulle göra det svårare för invandrare att lära sig språket är desto mer obegripligt. Vi har inte sett några sådana förslag från andra partier ”till höger” om S.

SD har under många år föreslagit ökat svenskundervisning för nyanlända, slopad modersmålsundervisning, för att i stället använda dessa resurser till svenskundervisning. Vi har också föreslagit obligatorisk förskola för barn med utrikes födda föräldrar – den kanske viktigaste åtgärden för att unga nyanlända ska lära sig det svenska språket från grunden.

Ja, Sverigedemokraterna vill sätta nyanlända i egna klasser den första tiden de är i Sverige. Det är självklart inte för att försvåra integrationen, det är för att dessa elever helt naturligt ännu inte kan prata svenska. Hur smart är det att sätta en elev som kanske kan tio ord på svenska i en vanlig klass där reguljär undervisning ska ske? Hur mycket av undervisningen förstår dessa elever? Och framför allt, ska våra redan hårt belastade lärare i olika ämnen samtidigt få dubbla arbetsuppgifter och från grunden försöka lära ut svenska språket? Politik kan inte bara handla om aggressiv retorik, det måste också innehålla ett mått av sunt förnuft Anna Ekström.

Bidraget till förstföderskor som Ekström nämner är explicit för de utgifter som dessa personer drabbas av, inte för att stanna hemma med barnen (det är ett engångsbelopp på 20 000 kronor). Bidraget går givetvis till alla medborgare i vårt land. När Ekström påstår att detta bidrag är till för att stanna hemma med barn så handlar det inte längre om politisk retorik utan vi närmar oss rena lögner. Ingen mamma kan stanna hemma på grund av ett engångsbelopp på 20 000 kronor och det vet Ekström mycket väl.

Till sist, och låt oss vara ärliga här. Den viktigaste åtgärden för att vi ska kunna integrera och ge en bra skolgång till elever med utrikes bakgrund är att vi stramar åt immigrationspolitiken. Vi kan inte ge en bra skolgång, rimliga bostäder eller ens arbete efter skolgång med den omfattande immigration vi hade 2015 eller den immigration vi har nu. Detta är ett obestridligt faktum som till och med Socialdemokraterna erkänt i den senaste valrörelsen.

Tyvärr har Socialdemokraterna svikit den tillnyktring de gav uttryck för i valrörelsen, detta för att regeringsinnehav och eftergifter till MP för dem är viktigare än skolelever och Sveriges välfärd. Här har vi Sverigedemokrater en helt annan syn på makt och politik. Vi anser att regeringsinnehav ska användas för att göra vårt samhälle bättre, inte som ett mål i sig.

Robert Stenkvist, riksdagsledamot (SD) utbildningsutskottet

Patrick Reslow, gruppledare (SD)  utbildningsutskottet

Michael Rubbestad, riksdagsledamot (SD) utbildningsutskottet

Jörgen Grubb, riksdagsledamot (SD) utbildningsutskottet

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev