Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Region Skåne begränsar inte tillgången till stomiprodukter

Alla stomiopererade i Region Skåne får tillgång till de produkter de behöver, replikerar ordföranden för Läkemedelsrådet i Region Skåne, Stefan Nilsson till ILCO, Tarm-uro- och stomiförbundet.

Publicerad: 4 oktober 2019, 11:42

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Skånelistan förbrukningsartiklar stomi ka ses som en rekommendation och inte ett tak, skriver Stefan Nilsson.

Foto: Colourbox


Ämnen i artikeln:

Region Skåne

Replik. I en debattartikel hävdar ILCO, Tarm-uro- och stomiförbundet att Region Skåne har infört ett maxtak för stomiprodukter. Det är ett missförstånd.

Skånelistan förbrukningsartiklar stomi är framtagen för att vara ett stöd till de stomiterapeuter som skriver ut produkterna. Men listan ska ses som en rekommendation och inte ett tak. Det görs alltid en individuell bedömning och alla stomiopererade får tillgång till de produkter de behöver.

Riktlinjerna för stomiprodukter är, liksom för alla läkemedel och läkemedelsnära produkter, framtagna utifrån evidens, klinisk erfarenhet och kostnadseffektivitet. Listan är baserad på underlag från Region Skånes arbetsgrupp stomi och fastställd av Läkemedelsrådet.

Det är beklagligt att detta missförstånd har uppstått, trots att Region Skåne och ILCO har haft en dialog avseende syftet med listan.

Stefan Nilsson, ordförande Läkemedelsrådet Region Skåne

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

Region Skåne

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev