söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

L visar förakt mot Stockholms skattebetalare

Under slöjor av floskler döljer sig ett förakt. Ett förakt både för Stockholms skattebetalare och för de familjer och andra utsatta som ges möjlighet att vistas i ett permanent utanförskap i vår stad med hjälp av skattemedel, skriver Peter Wallmark (SD) i en slutreplik till Jan Jönsson (L).

Publicerad: 31 januari 2019, 10:07

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

”Den nu förda socialpolitiken som de grönblåa ärvt från det förra vänsterstyret och nu så ömt förvaltar är dock allt annat än medmänsklig.” Foto: Colourbox


Ämnen i artikeln:

SocialtjänstenEnsamkommande

SLUTREPLIK Jag häpnar över att Stockholms socialborgarråd Jan Jönsson (L) i sin replik tar så oerhört lätt på att skattepengar går till människor som inte har rätt att befinna sig varken i vår stad eller i vårt land. Akut hjälp till människor i nöd är absolut inget vi Sverigedemokrater vänder oss emot, det vill vi vara tydliga med.

Det gäller oavsett om det är icke-medborgare eller människor som vistas här illegalt, men efter att de har erhållit denna akuta hjälp ska de lämna vår stad och vårt land om de saknar uppehållstillstånd.

Det vi vänder oss emot är att de grönblåa ger dessa personer möjlighet att utnyttja vårt sociala system, ibland utan tidsgräns. Det är helt emot intentionerna om den fria rörligheten inom EES-området. Något som heller aldrig tas upp i debatten är att uppehållsrätten för EU-medborgare endast gäller fritt i tre månader. Därefter måste man uppfylla vissa krav för att ha rätt att stanna. Det är dock inte särskilt konstigt att ämnet inte tas upp, då ingen vet vem som passerar vår gräns och när. Även om vi skulle veta det, har polisen inga resurser att kontrollera att tre-månadsregeln efterföljs.

Därmed faller Jönssons argumentation att de flesta befinner sig här helt lagligt. Jag vågar nog påstå det motsatta. År ut och år in har jag , och säkert många andra med mig, sett samma personer tigga i de områden de rör sig i till vardags. Även argumentet Jönsson framför gällande försörjningsstödet till illegala som har barn är häpnadsväckande naivt och osakligt.

Att det för tillfället endast är sex illegalt vistande familjer i Stockholm som åtnjuter stödet kan aldrig utgöra ett argument. Anser Jönsson verkligen att dessa elva barn, bara för att de är få till antalet, inte ska ha rätt till en tillvaro som leder till en hållbar framtid? För inte anser väl du Jönsson att dessa barn ska fortsätta att leva i limbo i Stockholm med stöd av våra skattepengar under obegränsad tid?

Jag liksom Jönsson anser att Stockholm är till för alla stockholmare och stadens många besökare. Jag och mitt parti värderar också medmänsklighet högt. Den nu förda socialpolitiken som de grönblåa ärvt från det förra vänsterstyret och nu så ömt förvaltar är dock allt annat än medmänsklig.

Det mina vänner är inte godhet. Det är att se förbi sin uppgift.

Peter Wallmark, gruppledare Sverigedemokraterna Stockholms stad

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev