Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Jag vill hellre diskutera sakfrågor än etiketter

Det är beklagligt att Nasra Ali tycks mer intresserad av att etikettera KD:s politik än att lösa de samhällsproblem som drabbar kvinnor, skriver Ella Bohlin (KD) i en replik till Nasra Ali, S-studenter.

Publicerad: 15 mars 2019, 10:44

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Är detta förhöjda tonläge en konsekvens av att vänsterns egna förslag tagit slut? frågar sig Ella Bohlin.

Foto: KD/Alexander Mak, Colourbox


Ämnen i artikeln:

JämställdhetJämlikhetKristdemokraterna

Nasra Ali inleder i Dagens Samhälle en debatt om Kristdemokraternas jämställdhetspolitik. När hon i samma tidning får svar på hennes bitvis förbluffande påståenden är detta ”personangrepp”. S-studenter har en lång resa att göra om de avser att vara en seriös aktör i det demokratiska samtalet.

Jag har en önskan. En önskan att vi skulle mötas kring de verkliga frågorna och utmaningarna som kvinnor möter: den psykiska ohälsan; sjukskrivningstalen där kvinnor är överrepresenterade; kvinnors lägre pensioner; hederskulturens blöta filt; klåfingriga politiker och byråkrater som inskränker kvinnors frihet.

Det är beklagligt att Nasra Ali tycks mer intresserad av att etikettera Kristdemokraternas politik än att finna svaren på hur vi löser dessa samhällsutmaningar.

Kristdemokraterna är ett parti som inte försöker göra billiga politiska poänger på svåra etiska frågor – på det sätt som Ali nu försöker göra. Som Kristdemokrat och regionråd är jag stolt över att i vi i Region Stockholm har sett till att förutsättningarna familjecentraler har blivit bättre; att tillgängligheten till gynekologi ökat; att vi satsat på förlossningsvården och att barnavårdscentralerna fått ökade medel. Vi har sett till att både kvinnohälsa och barnvård blivit bättre. Om Ali ser detta som ”regression” eller att vi skulle ”gynna konservativa överklasskvinnor ” får det stå för henne.

Socialdemokraterna tycks angelägna om att angripa Kristdemokraternas jämställdhetspolitik. Är detta förhöjda tonläge en konsekvens av att vänsterns egna förslag tagit slut? Att klassretoriken kommit till vägs ände? Min uppmaning till Ali är att lyssna till kvinnorna i våra förorter som hindras av hederskultur och att verkligen se de kvinnor som drabbas av stress, depression och utmattning. Nya utmaningar kräver en ny sorts feminism.

Ella Bohlin, regionråd i Region Stockholm (KD)

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev