Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Att byråkrater behöver arbeta är inte skäl nog för Skånelistan

Att stomiterapeuterna i Skåne behöver hjälp av byråkrater för att förse stomipatienterna i Skåne med för dem lämpliga stomhjälpmedel förefaller osannolikt, slutreplikerar företrädare för ILCO, Tarm-uro- och stomiförbundet.

Publicerad: 17 oktober 2019, 12:54

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

”ILCO har det största förtroende för de stomiterapeuter som finns i Skåne och deras kompetens.”

Foto: Colourbox


Ämnen i artikeln:

Region Skåne

I en replikILCO:s debattartikel hävdar Stefan Nilsson, ordförande Läkemedelsrådet Region Skåne, att maxtaket för stomiprodukter är ett missförstånd. I vilket syfte är då Skånelistan framtagen?

Enligt Stefan Nilson ska listan vara ett stöd för stomiterapeuterna i Region Skåne. Men att stomiterapeuterna i Skåne skulle ha behov av hjälp från byråkrater för att förse stomipatienterna i Skåne med för dem lämpliga stomhjälpmedel förefaller osannolikt. ILCO har det största förtroende för de stomiterapeuter som finns i Skåne och deras kompetens.

Vi tycker att det motiv för listan som Stefan Nilsson presenterar, är en nedvärdering och förolämpning av Skånes stomiterapeuter. De har samma kompetens som stomiterapeuter i övriga Sverige som fritt kan välja hjälpmedel från det nationella systemet som Tandvårds- och Läkemedelsförmånsverket (TLV) erbjuder.

Om nu listan som Stefan Nilsson påstår, inte fyller någon annan funktion än att ett antal byråkrater får arbete, så bör den omedelbart tas bort för det blir nog den största besparingen för Region Skåne!

Bo Karlsson, förbundsordförande ILCO, tarm-uro- och stomiförbundet

Rose-Marie Hultman, ordförande ILCO Skåneregionen

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

Region Skåne

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev