söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Debatt

Anders Knape läser min text som fan läser bibeln

När en företrädare för en medlem lyfter vikten av att alla ska kunna känna sig hemma i organisationen hade det varit lämpligt om SKR:s ordförande Anders Knape (M) uppvisat en smula ödmjukhet i stället för att raljera, slutreplikerar regionrådet i Region Sörmland Jacob Sandgren (S).

Publicerad: 8 mars 2021, 10:56

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Det är min stora förhoppning att SKR:s ordförande Anders Knape tar till sig av kritiken, skriver Jacob Sandgren. Foto: Ali Lorestani / TT


Ämnen i artikeln:

SKRAnders KnapeVaccinationer

Jag har förmånen att arbeta heltid med politik. Det är ett uppdrag som jag tar på största allvar. I uppdraget ingår att ta del av de beslut, skrivelser och inlägg som företrädare för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) gör. Att inte följa SKR:s arbete skulle innebära att jag inte fullföljde det förtroende som väljarna i Sörmland gett mig. I min bevakning har jag lagt märke till att exempelvis ordföranden Anders Knape (M) alltmer verkar uttala sig av partipolitisk hänsyn – och jag ger ett tydligt exempel på detta. Vidare påtalar jag vikten av att alla – oavsett partifärg–  ska känna sig hemma i SKR.

Jag kan tycka det vore lämpligt om Anders Knape uppvisade en smula ödmjukhet när företrädare för en medlem lyfter vikten av att alla ska kunna känna sig hemma i organisationen. Att vara ödmjuk verkar dock inte ligga för honom. I stället läser han det jag skriver ”som fan läser bibeln”.  I min text står det ordagrant att ”Det är ett faktum att vissa regioner klarat av sitt vaccinationsuppdrag bättre än andra”. Knape får detta till att jag ”anklagar regionerna för att inte klara vaccineringen mot covid-19”. Men poängen med min text är inte att lyfta fram vissa regioner och klanka ned på andra. Det jag vill påtala är vikten av att alla, oavsett partifärg, ska känna sig hemma i SKR.

Det är också lite skrattretande hur Anders Knape i ett stycke anklagar mig för att utnyttja härskartekniker, för att sedan precis nedanför själv använda sig av det. Att han känner ett så stort behov av att det, och av att försvara sig själv kan bara bero på två saker. Antingen känner han att jag har rätt i min kritik och att han i vissa uttalanden är partipolitisk – eller så anser han att min kritik är helt obefogad.

Oavsett vilket hade jag önskat att han i stället för att raljera tagit mina synpunkter på allvar. Som ordförande är det ytterst Anders Knapes ansvar att alla känner sig hemma i SKR. Till saken hör att det inte bara är jag som ser det jag ser. Efter att min text publicerades är det många som hört av sig till mig och påtalat att de ser exakt samma problem.

Trots det avvisande svar jag fått är det min stora förhoppning att Anders Knape tar till sig av kritiken och arbetar för att alla medlemmar ska kunna lita på att det inte är av partipolitisk hänsyn som han uttalar sig.

Jacob Sandgren, regionråd (S) Region Sörmland

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev