Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Upphandling

Konkurrensutsättning för vem är det bra?

Publicerad: 12 december 2018, 13:06

Magnus Josephson, upphandlingsjurist (Magnus Josephson AB) och Karnov kommuns expert gällande offentlig upphandling. Karnov Kommun tillhandahåller juridisk expertis till Sveriges kommuner.

Ibland händer det att en verksamhet som upphandlar konsulttjänster överväger ett ramavtal som har förnyad konkurrensutsättning som avropsmodell. Vissa leverantörer anser dock att denna modell inte fungerar så bra i praktiken och överväger därför att inte vara med på denna typ av avtal. Magnus Josephson, upphandlingsjurist på Magnus Josephson AB, och tillika verksam som Karnov Kommuns expert gällande offentlig upphandling, ger råd om hur man ska gå tillväga för att hitta en bättre lösning.


Mitt korta svar är att ju mer komplicerat och ju mindre lönsamt ett avrop är desto större risk att det inte kommer några svar på avropet. Svårare än så är

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 38 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svenska samhällsfrågor

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vår nyhetstidning. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev