Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Upphandling

Ekologisk mat ratas när inflationen slår till: ”Maten man sparar in på först”

Publicerad: 24 oktober 2022, 07:57

– I dåliga tider är det ofta maten man sparar in på först, säger Anders Sundin, måltidschef på Uppsala kommun.

Foto: Göran Ekeberg AB, Pontus Lundahl/TT

Matpriserna skenar med historisk kraft. Nu märker vissa leverantörer av att den offentliga sektorn i mindre utsträckning köper ekologiskt. ”Det är en lågt hängande frukt, även om jag kan tycka att det är jättetråkigt att behöva göra så”, säger Bo Norrman, restaurangchef i Västerås stad, som tvingats premiera konventionella livsmedel framför ekologiska.

Ämnen i artikeln:

Ekologisk matSenaste nytt

Axel Lundqvist

redaktion@dagenssamhalle.se


Man måste blicka tillbaka hela vägen till 1980-talet för att hitta lika stora prisökningar på livsmedel som nu syns i kölvattnet av inflationen, enligt den senaste statistiken från SCB.

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 38 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svenska samhällsfrågor

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vår nyhetstidning. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev