Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Näringsliv

Ylva Johansson offrar jobben för att få makt

Småföretagen skapar fyra av fem nya jobb i Sverige. Den som vill skapa nya jobb och sänka arbetslösheten måste därför underlätta för småföretagen att växa och anställa.

Publicerad: 27 augusti 2014, 10:44

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

SmåföretagandeArbetsmarknadArbetslöshet

Under det senaste året har den insikten spritt sig på båda sidor blockgränsen och partierna har tidvis tävlat om att lägga fram förslag som förbättrar företagarnas villkor. Men när valfebern stiger är det lätt att den ambitionen glöms bort.

Så är fallet med Ylva Johanssons (S) besked om slopat undantag för två personer i LAS. För att hålla aggressiva LO-förbund på gott humör är hon beredd att offra inte bara småföretagens möjligheter att anställa, utan rentav den egna politikens mål om fler trygga jobb.

För det blir följden. Om man gör det svårare för småföretag att styra turordningen vid uppsägningar, så kommer de att skapa färre fasta jobb. Istället får vi fler timanställningar, vikariat och visstidsanställningar. På totalen leder det till mindre, inte större, trygghet för många. Allra värst drabbas alla dem som inte får fasta jobb, utan hänvisas till korta och otrygga anställningar. Det handlar inte bara om att ha en fast arbetsplats att gå till och en regelbunden lön, utan också om möjligheten att få ett lån för att köpa en bostad.

Argumentet om att turordningen ska avgöras i förhandlingar med lokala fackklubbar visar tyvärr en grundläggande brist på förståelse för hur småföretag fungerar. Det fungerar i huvudsak bra i något större företag med lokala fackliga företrädare.

Men för småföretag, i detta fall med högst tio anställa, är det annorlunda. Många saknar kollektivavtal. Och även de företag som har kollektivavtal saknar oftast en lokal facklig representant. Istället tvingas de förhandla med en ombudsman som sällan förstår de lokala villkoren och behoven och som därför agerar stelbent och med maktspråk gentemot företagaren.

Att fatta beslut om att växa och anställa är ett stort ansvar som ofta förknippas med oro och rädsla från företagarens sida. Ska man fatta beslutet, så måste man också veta att det bär, också vid tillfälliga svackor och att man kan behålla de nyckelmedarbetare som krävs för att företaget ska leva vidare och flera andra ska kunna behålla jobbet. Ingen företagare fattar beslut om neddragning utan vånda. I det lilla företaget kommer man nära sina medarbetare och man gör allt för att slippa säga upp folk. Att då antyda att det görs utan grund är rentav oförskämt.

Frågan handlar inte främst om dem som ”drabbas” av undantaget. Snarare handlar det om maktbalansen på arbetsmarknaden, där småföretag utan kollektivavtal varit ett rött skynke för flera LO-förbund under lång tid och där man med olika medel försökt tvinga företag att teckna kollektivavtal, oavsett vad de anställda önskar.

På ett sätt är jag förvånad. Företagarna har det senaste året haft en bra dialog med Socialdemokraterna om småföretagen och jobben. Visst har vi olika åsikter om vissa skatter, men vi har kunnat föra ett samtal om för- och nackdelar med olika förslag och vad som krävs för att vi ska få fler jobb i små och växande företag. Socialdemokraterna har också lagt fram många bra förslag om till exempel underlättade generationsskiften och minskat sjuklöneansvar. Men med det här utspelet riskerar man att kasta det goda samtalet överbord.

Priset betalar de småföretagare som kommer att lägga tillväxtplaner på hyllan och istället hanka sig fram. Och ytterst betalas priset av alla de människor som inte får trygga anställningar eller ens en anställning överhuvudtaget, i hela landet. Är Ylva Johansson beredd att offra dem på maktspelets altare?

Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev