Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal ekonomi

Tranemo säljer raserad bro

Publicerad: 24 februari 2021, 08:51

”Denna bro behöver vi göra oss av med på något sätt, så då har vi lagt ut den på Blocket”, säger Patrik Westerlund.

Foto: Blocket

Sugen på en bro till trädgården? Då kanske Tranemo kommuns annons på Blocket kan var något att nappa på. Kommunen säljer nämligen en hel, men skadad, cykelbro.


Träbron över ån Assman i lilla Uddemo rasade i augusti i fjol. Den flyttades några meter, men ligger fortfarande kvar i byn. Nu vill kommunen sälja gång- och cykelbron, rapporterar lokala medier.

– Denna bro behöver vi göra oss av med på något sätt. Vi har haft en del intressenter som har visat lite intresse men vi tänkte att vi ville ge lite fler chansen att förvärva en bro så då har vi lagt ut den på Blocket, säger Patrik Westerlund, teknisk chef i kommunen, till SR P4 Sjuhärad.

Bron säljs i befintligt skick och i annonsen varnas för att träet kan ”vara ganska fuktigt”. Priset är ”till högstbjudande” men för hugade spekulanter gäller det att ha gott om plats, och möjligheter att transportera stora saker. Bron är enligt annonsen nära 18 meter lång och omkring 13 ton tung.

– Det är ingenting man får in i en Nissan Micra om man säger så, utan man behöver ha rätt utrustning för att transportera bort den, säger Patrik Westerlund.

Någon ny bro är ännu inte på plats i Uddemo, men Patrik Westerlund säger till SR att kommunen är inne i planeringen för att uppföra en ny bro på samma plats där den nu utannonserade låg.

TT Nyhetsbyrån

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev