Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal ekonomi

Hellre fler vårdjobb än färre krogjobb

Det finns en majoritet i den samlade riksdagsoppositionen för att stoppa regeringens sänkning av krogmomsen som i stället skulle ge utrymme för 20 000 nya arbetstillfällen inom vård och omsorg. Låt oss använda den majoriteten.

Publicerad: 27 december 2011, 06:30

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Hösten 2011 har varit synnerligen fattig på inrikespolitik. Politiken har dominerats av politikerskandaler i huvudsak kring riksdagsledamöter som fått ersättningar de inte har rätt till.

Moderaten Walburga Douglas och centerpartisten Erik A Eriksson valde media att inte jaga lika mycket som de hängde ut Håkan Juholt, trots att dessa ledamöter också begärt och fått ut stora belopp de inte har rätt till.

För att något reparera riksdagens skamfilade rykte så borde höstens starka folkliga ilska kring bristerna i vården och äldreomsorgen mötas av konstruktiv handling från riksdagen. Det finns en majoritet i den samlade oppositionen att stoppa regeringens sänkning av krogmomsen som i stället skulle ge utrymme för 20 000 nya arbetstillfällen inom vård och omsorg. Tänk vilken julklapp riksdagen skulle kunna bjuda svenska folket på om man bara kunde visa lite handling.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet kan tillsammans visa att det är riksdagen som är landets högsta beslutande organ och att riksdagen tar intryck av starka opinioner genom att flytta regeringens stora jobbsatsning från 3000 nya krogjobb till 20 000 nya jobb där folket vill att fler händer ska finnas. Det kostar minst 1,5 miljoner kronor i sänkta skatter att stimulera ett nytt jobb på krogen, men för de pengarna skapar kommunerna sex nya jobb. Budgetsaldot förändras inte så det är bara för oppositionen att sätta igång. Ge folket den julklapp de helst vill ha.

Jan Lindholm, riksdagsledamot (MP), ledamot Nordiska rådet

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News