lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal ekonomi

Bonnier köper Dagens Samhälle

Publicerad: 7 november 2019, 09:31

Peter Fellman, chefredaktör för Dagens industri och affärschef Di-gruppen och Olov Carlsson, chefredaktör och VD på Dagens Samhälle.

SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, säljer tidningen Dagens Samhälle till Di-gruppen som är en del av Bonnier News. För läsare och annonsörer innebär det ingen skillnad utan verksamheten kommer fortsätta drivas vidare tillsammans med de nya ägarna.


Örjan Björklund

ob@dagenssamhalle.se


Dagens Samhälle grundades 2004 i samband med att SKL bildades och de dåvarande titlarna KommunAktuellt och Landstingsvärlden slogs samman. Nu tar nya ägare över för att driva tidningen och övrig verksamhet vidare.

– Dagens Samhälle är en bra och viktig tidning och unik i sitt slag i Sverige i att spegla, granska och berätta om kommunsektorn, som ingen annan tidning i Sverige gör. Dagens Samhälle och dess viktiga uppdrag behöver en långsiktig och stabil ägare som har hög kompetens inom mediebranschen och det är det vi säkerställt genom den här affären, säger Anders Knape (M), ordförande i SKL.

Under de senaste åren har Dagens Samhälle påbörjat en transformation mot nya digitala plattformar, men även utökat sin verksamhet med fler event och utbildningar samt försäljning av research och kunskap kring de offentliga affärerna. Hela verksamheten, inklusive alla anställda, tas omedelbart över av de nya ägarna som kommer fortsätta utveckla och driva företaget.

– Det här känns helt rätt. Vi kommer att bli en del av en koncern med stor erfarenhet av det nya digitala medielandskapet och med stor respekt för det publicistiska innehållet. Jag ser bara fördelar för oss, säger Olov Carlsson, chefredaktör och vd på Dagens Samhälle.

Dagens Samhälles starka varumärke och starka position inom den offentliga sektorn har varit avgörande för affären enligt Peter Fellman, chefredaktör för Dagens Industri och affärschef Di-gruppen,

– Dagens Samhälle är ett starkt varumärke med en bra räckvidd i en intressant målgrupp. Jag tror vi kan serva vår målgrupp ännu bättre framöver. Vi ser goda förutsättningar att utveckla såväl innehållet som affären tillsammans. Den känns som redan som en naturlig del av vårt erbjudande till läsarna, säger Peter Fellman.

Dagens Samhälle har ett tjugotal anställda och omsätter cirka 60 miljoner kronor och kommer att bli en del av en mediekoncern med andra tidningstitlar som bland annat Dagens industri och Dagens Medicin.

– Medielandskapet ändras i snabb takt och Dagens Samhälle står inför stora utmaningar, precis som alla andra medieföretag. Att sälja till en större och mer långsiktigt hållbar ägare är ett sätt för SKL att ta ansvar och ett sätt för Dagens Samhälle att kunna fortsätta vara en stark, oberoende granskande röst. För SKL handlar det om att stå upp för Dagens Samhälles möjlighet att spegla och granska välfärdens och demokratins utveckling, säger Anders Henriksson (S), vice ordförande på SKL.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev