Nyhet
Coronaviruset
20 april 2020 kl 14:41

Trångbodda förortsbor erbjuds korttidsboende

Trångbodda familjer på Järvafältet i Stockholm erbjuds nu­­ korttidsboende av stadens krisledningsnämnd. Men upplägget kritiseras.

Trångboddhet pekas ut som en orsak till att förorterna Rinkeby-Kista i norra Stockholm drabbats så hårt av coronaviruset. Här är andelen generationsboenden hög och det är inte ovanligt att tre generationer bor ihop.

Äldre i riskgrupper eller med symtom, eller övriga familjen, kan nu isolera sig på korttidsboende.    

De evakuerade betalar själva för boendet, har de inte råd kan de ansöka om ekonomiskt bistånd.

Tenstapolitikern Mohamed Nuur (S) är dock kritisk till det och menar att målgruppen bor trångt just för att de inte har råd att betala för eget boende. Och att ansöka om bistånd är en tidskrävande process.

– Varje minut, timme och dag är viktig. Det här är redan mer än två veckor försenat och är man redan smittad förvärras situationen, säger han till SVT Nyheter och uppmanar staden att agera.

 

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 20 april 2020 kl 14:41
Uppdaterad: 21 april 2020 kl 10:10