Nyhet
Coronaviruset
4 december 2020 kl 10:19

Tidigare jullön ska minska smittspridningen

I Strömsund har kommunen beslutat att betala ut jullönen två dagar tidigare för att minska smittspridningen i julhandeln.

Kommunen har cirka 1 400 årsarbetare och betalar ut lön till omkring 2 600 personer varje månad. Det gör kommunen till kommunens största arbetsgivare.

– Vi ser hela tiden över vilka åtgärder vi kan genomföra för att minska risken för smittspridning. Med en något tidigare löneutbetalning skapar vi förutsättningar för en tryggare julhandel, vilket är värdefullt både för våra företag och invånare, säger kommundirektör Anneli Svensson i ett meddelande på kommunens hemsida.

Löneutbetalningen blir den 21 december, i stället för den 23 december.

Gratistidningarnas förening har i ett öppet brev, initierat av Ulf ”Boa” Eklund, vd och chefredaktör på Tidningen 7 i Örnsköldsvik, uppmanat landets arbetsgivare – kommunala, regionala och privata – att tidigarelägga löneutbetalningen i december en vecka för att minska smittspridningen.

Dagens Samhälle har tidigare skrivit om att Jönköpings kommun röstade ner oppositionskommunalrådet (KD) Andreas Sturessons förslag om en tidigarelagd jullön.

Skribent

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 4 december 2020 kl 10:19
Uppdaterad: 5 december 2020 kl 09:16