Nyhet
Coronaviruset
2 februari 2021 kl 13:18

Strömstad inför lokala coronarestriktioner

Strömstads kommun inför lokala restriktioner redan från tisdagen sedan coronasmittan skenat dramatiskt.
Under förra veckan nästan fördubblades antalet nyregistrerade fall i kommunen.

Sverige stängde gränsen mot Norge för en vecka sedan. Norge hade drabbats av utbrott av coronamutationen från Storbritannien i flera kommuner inte långt från den svenska gränsen.

Men medan smittspridningen är på väg nedåt i Västra Götaland-regionen som helhet. går Strömstad i den motsatt riktning, skriver Göteborgs- Posten.

Strömstad hade under vecka tre klart flest fall sett till folkmängden av samtliga 49 kommuner i Västra Götaland. Och under vecka fyra har antalet nyregistrerade fall nästan fördubblats. Nu vidtas krafttag för att få bukt med smittan.

– Alla i Strömstad måste hjälpa till. Det finns ingen verksamhet som är undantagen, säger Peter Nolskog, biträdande smittskyddsläkare i Västra Götaland, i ett pressmeddelande.

Kommunen skriver på sin hemsida att samtliga klasser i högstadiet övergår till distansundervisning. Kulturskoleverksamhet som sker i gruppträning pausas, kultur- och fritidslokaler stänger, idrottsanläggningar stängs för all träning, socialförvaltningen ansöker om tillstånd att införa besöksförbud vid boenden för äldre och flera kommunala verksamheter stängs ner ner.

– Därför gäller nu att snabbt kunna vända trenden, säger Peter Nolskog.

Om det är den brittiska virusmutationen som fått fäste i Strömstad är dock ännu oklart, men prover från kommunen har skickats till Folkhälsomyndigheten för analys.

 

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 2 februari 2021 kl 13:18