Nyhet
Budget 2018
21 september 2017 kl 11:20

Denna artikel publicerades för 3 år sedan

”För stora summor på migration och integration”

Oscar Sjöstedt, ekonomisk-politisk talesperson (SD), kommenterar höstbudgeten.  

Vad för slags budget är detta? Är den offensiv, passiv, försiktig..?

— Det är en oerhört expansiv och kortsiktig finanspolitik i ett läge där vi har högkonjunktur. Detta tillsammans med att även Riksbanken bedriver en väldigt expansiv penningpolitik bygger upp risker i ekonomin. Det här i ett läge där man i stället ska bunkra för sämre tider.

Var i budgeten syns det att vi närmar oss ett valår?

— Det är ett pengaregn med allt till alla, och väldigt mycket valfläsk. Det är inte hållbart och det måste finansministern vara medveten om.

Om du fick omprioritera en budgetpost och lägga resurserna under den på ett annat politikområde - vilken förändring skulle du göra?

— Det går stora summor till utgiftsområdena för migration, integration och arbetsmarknadssatsningar som kostar mycket men inte leder till jobb. Vi skulle exempelvis i stället vilja se en större satsning på att ta bort skillnaden i beskattning mellan inkomsttagare och pensionärer.

Magdalena Anderssons största misstag i denna budget är....?

— Sammantaget är budgeten både kortsiktig och riskfylld.

Fler kommentarer:

 

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 21 september 2017 kl 11:20