Nyhet
Läkare
3 november 2020 kl 08:03

Stensmyren ska leda världsläkarna

Läkarförbundets ordförande Heidi Stensmyren har valts till blivande president för världsläkarorganisationen World Medical Association (WMA).

Heidi Stensmyren efterträder dr David Barbe från USA som WMA-president under nästa år och sitter till 2022, enligt ett pressmeddelande från Läkarförbundet.

– Det känns jätteroligt. Medicinfrågorna är globala, liksom läkaryrket. Under pandemin har Sverige fått en del kritik för vår coronastrategi. Det är därför extra spännande att Sverige nu kliver fram i WMA, där vi kommer att göra ställningstaganden i pandemifrågor, säger Heidi Stensmyren till Dagens Samhälle.

Heidi Stensmyren har varit ordförande för Läkarförbundet sedan 2014. Hon lämnar uppdraget som ordförande vid förbundets fullmäktigemöte den 18–19 november.

Vad hon ska göra då, vid sidan av det blivande WMA-presidentskapet, vill hon inte säga än.

 

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 3 november 2020 kl 08:03