Nyhet
Ekonomi
22 september 2020 kl 12:55

Regiondirektör välkomnar Konkurrensverkets granskning

Konkurrensverket granskar Region Jämtland Härjedalens inköp från ett konsultbolag. Något som välkomnas av regiondirektör Hans Svensson.

Konkurrensverket kommer att granska Region Jämtland Härjedalens avtal med det konsultbolag som bland annat genomfört intervjuer med enhetschefer inom hälso- och sjukvården.

Detta sedan regiondirektör Hans Svensson kringgått lagen om offentlig upphandling när han tecknade avtal med konsultfirman från Göteborg.

Hans Svensson välkomnar granskningen.

– Att tjänster köps in utan att en upphandling har gjorts är givetvis inte bra.  När vi kartlagt händelsen internt ser vi att det finns flera olika faktorer som bidragit till detta och det står klart att vi behöver säkerställa att den här typen av fel inte ska kunna uppstå, säger regiondirektör Hans Svensson i ett pressmeddelande.

Regionens egna revisorer räknar med att ha en första rapport klar senare i höst och aviserar även stickprovskontroller.

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 22 september 2020 kl 12:55