Nyhet
Arbete
11 november 2020 kl 10:25

Psykiater kan bli ny ordförande för Läkarförbundet

Psykiatern Sofia Rydgren föreslås som ny ordförande i Läkarförbundet. Hon efterträder Heidi Stensmyren som avgår efter sex år.

Heidi Stensmyren avgår som ordförande vid Läkarförbundets fullmäktigemöte 18-19 november.

Då kommer hon sannolikt efterträdas av andre vice ordföranden Sofia Rydgren Stale, som har nominerats som ny ordförande av valberedningen. Hon är 44 år, överläkare i psykiatri och verksam i primärvården i Region Skåne.

– Jag är väldigt glad och stolt, säger hon till Dagens Medicin.

Så här motiverar valberedningen sin nominering:

”Sofia Rydgren Stale är resultatinriktad och strategisk samtidigt som hon är lugn och uthållig. Hon är lyhörd, eftertänksam och bygger förtroendefulla relationer. Därtill är hon alltid välformulerad, påläst och tydlig vid offentliga framträdanden och i media.”

Även vice ordföranden i Läkarförbundet Karin Båtelson har kandiderat till ordförandeposten.

Heidi Stensmyren ska under nästa år bli president för World Medical Association, som Dagens Samhälle har berättat tidigare.

Det här är en nyhetstext från Dagens Samhälle. Dagens Samhälle står oberoende från organisationer, partier, religioner och särintressen. Vi värnar pressetikens regler, det kritiska tänkandet och konsekvensneutraliteten. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Publicerad: 11 november 2020 kl 10:25